Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво могат да ни причинят хранителните добавки?

Ще продължите ли да закусвате с любимото си мюсли ако ви кажат, че много често хрупкавите късчета съдържат бутилхидрокситолуол?

КонсервантиТова вещество се съдържа в горивото на реактивните двигатели, както и в течността за балсамиране, разкриват от vseopechenr.ru.

Едва ли бихте посегнали към цвърчащия на скарата бургер ако сте наясно, че това “диетично, обезмаслено, здравословно” творение на хранителната индустрия е бъкано с натриев глутамат, популярен още като китайска сол. Има изследвания за това, че натриевият глутамат причинява увреждания на хипоталамуса и ретината. Експериментите доказват още, че глутаматът причинява затлъстяване при опити с лабораторни гризачи. Не е без значение фактът, че хората са 3-5 пъти по-чувствителни към въздействието на натриевия глутамат в сравнение с плъховете.

На практика ние не сме защитени от опасността да ни пробутат нещо, пакетирано като здравословна храна. Много от т.н. биопродукти и компоненти за здравословно хранене всъщност съдържат консерванти и вещества, усилващи вкуса. На етикетчетата те дори могат да са обявени, но под имена , които не са ни известни. Грозната заблуда върши работа на търговците, естествено.

Ако се замислим върху въпроса – какво ядем, ние ще трябва да признаем колко много се е отдалечило менюто ни от това на прадедите от палеолита. В исторически план – появило се е селското стопанство, а по-късно и промишлената революция, а заедно с нея и химическите “подобрители” на храната. Ако искате да сте от хората, които живеят “дълго и щастливо”, трябва да внимавате какво сипвате в чинията си. Не бива да забравяме, че най-сериозните въздействия на канцерогените посреща черният ни дроб. И тъй като е ясно, че не можем напълно да се опазим от неща от рода на натриевия глутамат –трябва да помислим на първо място как да помогнем на черния дроб да се справи с тежките си задачи.

Задачата му – да работи успешно като филтър, извеждащ от организма колкото може повече от поетите токсини – може да бъде улеснена чрез приема на хепатопротектори: есенциале, хепкарсил, тиоктацид, хепарген, витамини С и Е. Направете го след консултация с лекар!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *