АНГИН-ХИЛ С / ANGIN-HEEL S

Съдържа хомеопатичните съставки apis mellifica, arnica montana, atropa belladonna, hepar sulfuris, phytolacca americana, hydrargyrum bicyanatum, както и лактоза монохидрат и магнезиев стеарат

Предназначение

anginХомеопатичният продукт АНГИН-ХИЛ С съдейства за овладяване на възпалителни процеси в сливиците (ангини). Облекчава болката при тонзилит и фарингит, неутрализира възпалението. Помага за преодоляване на зачервяването, подуването и бодежите.

Как се приема

Този медикамент се приема, като се оставя таблетката да се разтвори в устата. При много малки деца таблетката се разтваря в незначително количество вода и се дава на капки.

Деца на възраст над 6 години и възрастни обикновено се лекуват с трикратен прием от по една таблетка дневно, допустимо е и 4-5 приема. АНГИН-ХИЛ С е подходящ както при остри възпаления, така и за поддържаща терапия.

При остри състояния се препоръчва ударна доза от по една таблетка на всеки 15 минути за лимитиран срок от два часа.

Деца на 3-6 години могат да вземат една таблетка 3-4 пъти дневно. При остро състояние е допустим прием на половин таблетка на всеки 15 мнути в рамките на два часа.

Деца под тригодишна възраст се лекуват с АНГИН-ХИЛ С по индивидуално лекарско указание. Обикновено се препоръчва половин таблетка 3-4 пъти дневно; при остри състояния – половин таблетка на всеки 1-2 часа, но не повече от 12 пъти дневно.

Възможни нежелани ефекти

Продуктът се приема добре и рядко дава негативни странични ефекти. Все пак е съобщавано за засилено отделяне на слюнка, което може да премине при редуциране на приеманата доза.

Има данни и за кожни алергични реакции като дискомфорт и сърбеж, обриви. В такива случаи лечението с този медикамент се прекратява.

Кога НЕ БИВА да се приема

АНГИН-ХИЛ С не се препоръчва при проявена алергия към някои от компонентите на продукта.

Бременни и кърмачки могат да се лекуват с този медикамент само след консултация и одобрение от лекар.

Взаимодействия с други медикаменти

Не са известни.

__

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за опаковка от 50 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *