Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Вижте коя е идеалната храна за отслабване!

Сушените сини сливи потискат апетита и съдействат за редукция на килограмите.

sliviДо този извод достигнаха учени от Ливърпул след експеримент със сто доброволци, страдащи от затлъстяване. Тяхното заключение е, че чрез този продукт по един достъпен начин може да се постигне намаляване на наднорменото тегло.

Много диетолози отричат прилагането на сушени плодове в програмите за отслабване, въпреки че е известно как те създават задълго усещането за насищане. За да проверят ползата от сушените сини сливи, изследователите от Ливърпул направили споменатия експеримент, описват от medikforum.ru. За целта сто доброволци с наднормено тегло и затлъстяване минали на строга диета с ниско съдържание на фибри. Идеята била да се установи как включването на сините сливи се отразява върху килограмите и дали влияе върху апетита.

За да получат отговорите на тези въпроси, изследователите разделили доброволците на две групи. В първата менюто включвало сушени сини сливи всеки ден – 140 грама за жените и 171 за мъжете. Втората група имала абсолютно същото меню, но без сливите.

В резултат на диетичното хранене членовете на първата група отслабнали средно с по два килограма и намалили обиколката на талията си с 2.5 сантиметра. Във втората група показателите били съответно 1.5 килограма и 1.7 сантиметра. Потвърдило се и очакването, че похапването на сушени сливи засища и не провокира доброволците да търсят междинна закуска.

Изводът е, че включването на сините сливи в диетични програми има смисъл, тъй като съдейства за редукция на теглото и позволява по-добър контрол върху апетита. Учените от цитирания екип признават, че истинското здравословно хранене изисква доста средства и време – нещо, което не е възможно и постижимо за всеки желаещ да отслабне. Умереното хранене с добавени сушени плодове – редовно и в неголеми дози, предимно сини сливи, е възможност да бъде реализирана една по-достъпна и ефективна програма.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *