ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Здравословно предложение: Риба тон на скара с царевица и домати

Комбинацията от риба тон и зеленчуци в това ястие осигурява пълен набор от антиоксидантните витамини А, С и Е. Рибата тон и други тлъсти риби са богати на мастни киселини омега-3, за които се смята, че предпазват от сърдечни заболявания.

Продукти:

625 г пържоли от риба тон (дебели по 2,5 см)
1/2 чаена лъжичка сол
1/4 чаена лъжичка черен пипер
1/4 чаша сладко от кайсии
1 супена лъжица дижонска горчица
1 кочан царевица, изчистен от листата и нарязан на 8 равни части
2 домата, всеки нарязан на 8 парчета
2 средно големи тиквички, разделени на 4 части и нарязани напречно на резени от 5 мм
2 скилидки чесън, пресовани
2 люти чушки, почистени от семето и ситно нарязани
4 чаени лъжици зехтин

riba tonНачин на приготвяне:

1. Загрейте предварително скарата или грила.

2. Подправете на вкус пържолите от риба тон с 1/4 чаена лъжичка от солта и 1/8 чаена лъжичка от черния пипер. Разбъркайте в малка чаша сладкото и горчицата и намажете едната страна на рибата с половината от сместа.

3. В средата на всяко от четири 30-сантиметрови квадратни парчета фолио поставете царевицата, доматите и тиквичките, като ги разпределите поравно. Поръсете ги с чесъна, останалата сол и пипер, лютите чушки и зехтина. Сгънете краищата на фолиото, за да образувате плътно затворени пакети.

4. Печете рибата и пакетите с фолиото на 10 см от източника на топлина за 4 минути. Обърнете рибата. Намажете я с останалата смес със сладкото. Гответе 4-6 минути, докато потъмнее в средата и започне да се раздробява на парчета, като се докосне с вилица. Внимателно отворете пакетите със зеленчуци и ги сервирайте с рибата.

ПОЛЕЗЕН СЪВЕТ

Леферът, скумрията, сьомгата, рибата меч или акулата могат да се използват като заместители практически във всяка готварска рецепта, която изисква прясна риба тон, но вероятно ще се наложи да промените времето за готвене.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *