Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо децата са с наднормено тегло?

Децата, които са с наднормено тегло или затлъстяване трябва да преминат в режим на здравословното хранене и редовна физическа активност (упражнения). 

Важно е да се развият такива здравословни модели в детството, че да се предотвратят проблеми с теглото и здравето по-късно в живота.  Професионалната консултация от лекар или диетолог може да помогне на детето да достигне и поддържа здравословно тегло.

Броят на децата с наднормено тегло се увеличава непрекъснато. Около една четвърт от децата в България вече са с наднормено тегло или затлъстяване. Изследванията показват, че децата с наднормено тегло са по-склонни да останат такива през целия си живот, ако не променят навиците си. За това голяма роля играят родителите и най-вече бабите и дядовците, които ги тъпчат с храни-боклуци. Трябва да насърчавате детето си да яде здравословна храна и да бъдат физически активно, а не да му давате зрънчо, солети и бисквити, защото е по-лесно. Може да бъде предизвикателство и изисква търпение, позитивност, практика и време, но това е важно, за да имате здрави деца.

Потърсете съвет, ако не сте сигурни

Децата имат различни форми на тялото на различна възраст, така че може да бъде трудно да се каже дали едно дете е с наднормено тегло. Тъй като броят на децата с наднормено тегло в страната се увеличава, нашето виждане за това какво е „нормално“ може да се промени. Вашият семеен лекар, медицинската сестра или опитен здравен специалист ще бъде в състояние да ви даде пълна информация за растежа на вашето дете.

Децата са с наднормено тегло, когато енергията, която приемат (чрез храна и напитки) е по-голяма от енергията, която изразходват (чрез физическа активност и спорт). Диета, богата на енергия и мазнини, съчетана с ниските нива на физическа активност и спорт, ще доведе до наднормено тегло. Децата наследяват типа тяло и форма от родителите си. Не можете да промените тези фактори, но можете да влияете на хранителните навици на детето си и моделите на дейност, които ще засегнат също телесното им тегло.

 

Кои храни са най-важни за децата?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *