ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Научете някои основни правила за фитнеса

В място, където многото изпотяване, микроби, грухтене и упражнения вървят ръка за ръка, ние трябва да поддържаме определено ниво на здравословна хигиена. 

Предлагаме ви няколко съвета за хигиена и поведение във фитнеса, които трябва да следвате.

1. Покривайте тялото си

Да, знаем, че целият смисъл на тренировката е да парадирате с тонизираното си тяло. Но фитнес залата не е мястото, където да обикаляте голи. Прикривайте голотата си, така че другите хора около вас да не се почувстват неудобно, когато използват площта на съблекалната.

2. Контролирайте сумтенето

Фитнесът не е вашия тенис корт, приятели. Малко сумтене и вдигане на адреналина е добре, но не правете грухтящи шумове, които могат да бъдат чути от всички. Пъшкайки прекалено шумно предизвиква безпокойство в околните и те не могат да се концентрират, а вие изглеждате като глупак.

3. Изчистете бъркотията, когато излизате

Ние всички мразим, когато искаме да използваме някой уред във фитнеса, но той е покрит с потни петна от предишния човек, който го е използвал, нали? Използвайте хигиенни спрейове, които повечето спортни зали предлагат и оставете мястото или уреда чисти и ароматни.

4. Ползвайте антибактериални кърпи

Всяка тренировка изисква да работите с няколко вида уреди. Така че се постарайте да ги редувате без да обсебвате даден уред, за да могат и другите да работят с него. Преди да започнете работа с уреда – почиствайте го най-малкото с мокри антибактериални кърпички и след като го оставите, направете същото. Така ще избегнете пренасянето на вируси и бактерии във фитнес залата. Или поне ще се намалят шансовете за разнасяне на зарази.

 

Какво да ядем преди фитнес?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *