ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

5 Пилатес упражнения, които ще ви отнемат само 20 минути!

Пилатес представлява ефективна система за лесно достъпни видове упражнения за хора от всички възрасти и нива на фитнес.

Има упражнения, които могат да се извършват за 20 минути на ден. Това време е достатъчно за Пилатес упражнения всеки ден, за да ви помогне в тонизиране и укрепване на мускулите, подобряване на гъвкавостта и разхубавяване на краката ви.

Упражнение за загрявка

Това е класическо упражнение от Пилатес, проектирано като загрявка за тялото. Обикновено се извършва първо, за да увеличите сърдечната честота и да се подготвят мускулите ви за следващите упражнения. Легнете по гръб върху постелка за упражнения. Поставете ръцете си на пода. Вдигнете краката си нагоре, с пети една до друга, така че ходилата ви да образуват V-образна. Ако сте начинаещ е допустимо да държите свити колене. Вдишайте дълбоко и повдигнете главата и раменете от пода. Издишайте и започнете да свивате и разгъвате ръцете си енергично. Използвайте ударно дишане – вдишване за пет удара на ръката и издишване в продължение на пет удара. Направете 50 удара.

Упражнение за всички мускули

Това Пилатес упражнение работи за мускулите на бедрата, гърдите, раменете и косите мускули на корема. Започнете като коленичите върху постелка за упражнения. Подпрете се на ръце и колене. Коленете ви трябва да бъдат директно под таза, а ръцете – под раменете. Вдигнете лявата си ръка и десния крак едновременно за 20 секунди, след което повторете с дясната ръка и левия крак. Повторете 5 пъти с всяка ръка и крак.

Упражнение за мускулите на корема

Легнете върху постелка за упражнения. Изпънете краката си и с вдигнати нагоре ръце се опитайте да повдигнете раменете, като брадичката ви се опира към тялото. Задръжте горната част на тялото в C-крива и се опитайте с ръцете да достигнете пръстите на краката си. Повторете 10 пъти.

Упражнение велосипед

Легнете върху постелка за упражнения на гърба си. Повдигнете краката в позиция 90 градуса. Поставете ръцете на тила с широко отворени рамене. Вдигнете гърба и раменете си от тепиха като вдишвате. Издишайте и опитайте да докоснете коляното на левия си крак с десния лакът, след това разменете – ляв лакът с дясно коляно. Направете упражнението 10 пъти като редувате лактите и краката.

Упражнение за гърба

След като сте работили за корема интензивно, класическите Пилатес съчетания завършват с упражнения за гърба. Легнете с лице надолу върху постелката си. Поставете краката на ширината на тепиха, а ръцете на ширината на раменете си. Повдигайте горната част на тялото от пода, докато почувствате напрягане в корема. Спуснете се към пода. Повторете четири пъти.

 

Изгорете калории с ходене на различни повърхности!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *