Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 фитнес мита, които трябва да знаете

Ние всички искаме да бъдем здрави и във форма, но за това е важно да правим разлика между факти и митове, свързани с фитнеса.

Тук са някои от най-често срещаните митове за фитнес, които трябва да знаете:

1. Вдигането на тежести кара жените да изглеждат мъжествени

Вероятно образът на професионалния женски щангист с обемисто тяло, който кърми бебе изниква в ума ви всеки път, когато мислите за „яка“ жена. Но факт е, че повечето от тези жени атлети използват стероиди, за да получат такива мускули. Вдигането на тежести само по себе си няма да ви направи  да изглеждате мъжествено. Трябва цялостна фитнес програма с водещ специалист за целта.

2. Една добра тренировка е тази, в която падате мъртъв от умора накрая

Това е друг често срещан фитнес мит, че ако не сте изчерпани до края на вашата тренировка, това означава, че не сте направили достатъчно. Истината е, че вашата тренировка трябва да бъде в съответствие с възможностите на организма ви. Вие трябва да се чувствате щастливи и свежи след тренировка. Само тогава тя ще ви донесе дългосрочен успех.

3. За 10 минути някаква машинка може да ви помогне да получите плосък и секси корем

Това е просто маркетингов трик за повече продажби от тези безполезни продукти. Когато става дума за фитнес и загуба на тегло, няма преки пътища. Това е толкова просто! Така че направете си услуга и превключете канала, когато видите едни прекрасни модели, които се опитват да ви убедят да си купите тези машини, за да изглеждате секси.

4. Ако искате да намалите мазнините в областта на бедрата или ръцете, трябва да работите за мускулите там

Въпреки че има някои специфични упражнения за тонизиране на определени части на тялото, няма нищо като „намаляване на мазнини на определено място“. Това е така, защото тялото губи тегло изцяло, а не на части. Вие не можете да кажете на мозъка си, че искате да отслабнете в бедрата и след това мазнините да се изгарят само там. Това просто не се случва. Нужно е цялостна програма за фитнес и хранене, с която да изглежда добре цялото ви тяло.

5. „Докато ходя на фитнес, диетата не е от голямо значение“

Това е много често срещан мит. Хората си мислят, че те могат да „изгорят“ всички излишни калории и са склонни да консумират повече от необходимото. Ако искате вашата фитнес програмада успее, тогава ще трябва да внимавате за калориите. Няма никаква мъдрост в поглъщането на високо калорични храни и след това засилена тренировка. Така че внимавайте какво ядете и колко ядете.

Не позволявайте на тези митове да саботират вашия фитнес план.

 

Какво да ядем преди фитнес?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *