ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Контролирайте апетита си с авокадо!

Няколко парченца авокадо значително ще намалят желанието ви да похапнете нещо между редовните хранения.

avocado5Това твърдение е доказано чрез експерименти в американския университет “Лом Линд”, описват от meddaily.ru. Учените ангажирали за своите опити възрастни доброволци с наднормено тегло. Първата група от тях получавала закуска без авокадо, втората – с определено количество авокадо, а третата с допълнителна порция, отново от авокадо.

Всички участници били изследвани редовно за стойностите на глюкоза и инсулин в кръвта. Проследявано било също дали хората имат апетит, огладняват ли и лесно ли е да преодолеят желанието да похапнат нещо между редовните хранения. Хората, които имали в закуската си половин авокадо, отчели 40% намаление на потребността да похапнат н рамките на следващите три часа, както и 28% – в продължение на следващите пет. Същите доброволци се чувствали достатъчно сити дори и през втората половина на деня след закуската с авокадо.

Добавката от авокадо увеличава калориите и въглехидратите в порциона на доброволците. При това стойностите на кръвната им захар не се повишавали както при “колегите”, които закусвали без авокадо. Това кара учените да мислят, че авокадото контролира нивото на кръвната захар.

Едно по-старо изследване е установило, че хората, които редовно консумират авокадо, тежат средно с 3.4 кг по-малко и талиите им са с 4 см по-тънки в сравнение със самите себе си, ако не се хранят по този начин.. Авокадото е богато на полезни мононенаситени мазнини. То има нисък гликемичен индекс и не повишава стойностите на кръвната захар. Всички тези подробности са важни да се чувствате по-дълго време сити, когато похапвате авокадо. Да не забравяме, че половинка авокадо съдържа една четвърт от денонощната потребност на организма от фибри!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *