ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какво трябва да знаем за кистите на яйчниците

Имате кисти на яйчниците? Не се притеснявайте. Вие не сте единствената!

kista na yaj4nikaНепременно трябва да знаете някои основни неща за това заболяване, за да вземете своевременни мерки.

Кистите на яйчниците са мехурчета, пълни с течност, които се намират в или върху повърхността на яйчника. Ако фоликул в яйчника се случва да бъде по-голям от 2 см, се обозначава като киста. Повечето от тези кисти са напълно безвредни и не се нуждаят от лечение. Те изчезват в рамките на няколко месеца, без дори да осъзнаете тяхното присъствие.

Нефункционалните и разкъсани кисти са причина да се притеснявате. Тези кисти могат да причинят тежки симптоми, които да повлияят на ежедневния ви живот. Следователно е най-добре да посетите вашия гинеколог възможно най-бързо, ако имате следните симптоми.

Първият и най-важен симптом за киста на яйчниците е честото уриниране. Това се случва, когато кистата нараства и налягането пада върху пикочния мехур, което намалява капацитета му. Другите симптоми на кисти на яйчниците включват нередовна менструация, болки в таза по време и след нея и също по време на секс. Тежест в корема, гадене, повръщане и болки в гърдите също могат да бъдат симптоми на кисти на яйчниците.

Кистите на яйчниците обикновено се лекуват с болкоуспокояващи и противозачатъчни хапчета. Ако кистата нараства по размер, тя се премахва чрез операция. Повечето лекари изчакват поне 2-3 менструални цикъла преди да предприемат оперативно премахване. Важно е да сте сигурни, че лекарят при който ще се оперирате си разбира от работата, защото всяко усложнение по време на операцията може да доведе до отстраняване на яйчниците и матката. Кистите могат да доведат и до рак. Следователно, важно е да се следят симптомите, споменати по-горе и да правите прегледи редовно, за да елиминирате кистата още в зародиш.

 

 

Истина ли е, че яйчниците най-често образуват тумори

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *