Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечение на киста на яйчниците с билки

Жените от всички възрасти са предразположени към развитие на кисти на яйчниците. Те са много чести и в много случаи изчезват от само себе си.

Смята се, че кистите на яйчниците са резултат от хормонален дисбаланс.

Ако имате киста на яйчниците и тя е упорита и не изчезва от само себе си, може да опитате да използвате една от тези билки, известни със способността си да разтварят кисти и доброкачествени тумори. Консултирайте се с фитотерапевт преди да използвате някоя непозната билка. Имайте предвид, че билките не работят незабавно като магически хапчета и може да отнеме няколко месеца, през които да прилагате упорито лечението. Вземайте билките под формата на таблетки, тинктура или чай.

Целомъдрено дърво, аврамово (адамово) дърво (Vitex Agnus-castus)

Те са често предписвани, за да помогнат в баланса на естроген и прогестерон в организма и за свиване на яйчникови кисти и миоми. Препоръчват се 20 мг до 40 мг дневно. Пийте поне три месеца, за да започнете да виждате резултати. Билката е безопасна, когато се използва в съответствие с инструкциите.

Червена детелина (Trifolium pratense)

Тя е с високо съдържание на фитоестрогени, като растителни вещества, които наподобяват действието на естрогена в тялото. Червената детелина е известна със способността си да помогне на баланса на женските хормони и често се предписва като чай не само за лечение на кисти на яйчниците, но по време на различни други нарушения в менструалния цикъл на жената. Тя може да се намери и като тинктура и в изсушен вид. Счита се за безопасна, когато се използва в съответствие с инструкциите.

Бял трън, магарешки бодил (Silybum marianum)

Билковите лекари (фитотерапевтите) смятат, че белият трън може да намали кистите на яйчниците, като балансира нивата на естроген и прогестерон. Освен това, белият трън е една отлична билка за черния дроб, тъй като тя работи ефективно за прочистване на организма. Млечният бодил може да помогне за предотвратяване на кисти на яйчниците чрез стабилизиране функционирането им.

Ехинацея (Echinacea)

Смята се, че тази билка помага на организма да се освободи от кисти на яйчниците чрез подобряване на имунната система, повишаване на белите кръвни клетки и елиминиране на анормалните клетки. Тя може да възстанови и поддържа хормоналния баланс в тялото, като по този начин предотвратява развитието на кисти на яйчниците. Ехинацея може също така да стимулира цялостната дейност на клетките, отговорни за борбата срещу всички видове инфекции.

 

 

Важни съвети за женското здраве

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *