Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Белият трън предпазва черния дроб от вредни токсини

Повече от 2000 години бeлият трън (Silybum Marianumе) или по-известен сред народа като магарешки бодил, е популярен природен лек. Той е особено полезен за лечение на чернодробни заболявания.

Учените обясняват неговата ефективност със съдържанието му на флавоноида силимарин. Той предпазва човешкия черен дроб от вредни токсини, като например тези, съдържащи се в ацетаминофена. Тези токсини могат да причинят увреждане на черния дроб, когато се употребяват лекарства, които ги съдържат в големи дози. Силимаринът също притежава противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, които могат да допринесат за подмладяване на клетките в черния дроб и той се възстановява по-лесно.

бял трън
Бял трън (магарешки бодил)

Белият трън бързо се разпространява и дори се счита за плевел. Неговите широки листа на бели петна произвеждат млечно вещество при счупване или смачкване. Цветовете на магарешкия бодил са лилави и растението произвежда малък плод, който е покрит с лъскава кафява, трудно забележима кожа.

Семената на белия трън се използват в продукти, съдържащи силимарин. Той се получава като течен екстракт, в капсули и във форма на тинктура.

Използва се против:

–      Увреждане на черния дроб от прекомерна консумация на алкохол;

–      Рак;

–      Отравяне от гъби;

–      Вирусен хепатит.

Американски учени напредват с проучванията си върху въздействието на екстрактите от бял трън при хроничен хепатит С. В тази посока работят изследователски екипи и у нас, като се изследват възможностите на природния продукт при лечение на хепатит С и неалкохолен стеатохепатит. Проверяват се хипотези за приложение на белия трън за антиракова профилактика и при усложнения у пациенти със СПИН.

бял трън билка
Белият трън доказано помага при чернодробни и жлъчни заболявания

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *