Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Символи на дълголетието във фън шуй – продължение

Част 1

Друг символ на дълголетието, много популярен в Китай, е прасковата. Яжте праскови и винаги ще сте здрави.

Или поставете декоративно прасковено дърво в дневната – например от нефрит. Ще е чудесно! Лесно може да си купите такова от някой китайски магазин. Прасковата се среща в много китайски легенди и една от тях разказва, че в градината на Владетелката на Запада расте дърво, което ражда прасковите на безсмъртието. Всъщност, Осемте Безсмъртни Богове от даоисткия фолклор се прокраднали навремето точно в тази градина и изяли прасковите от дървото, за да се сдобият с безсмъртието си.

Всичко, което символизира прасковата, е чудесен подарък за по-възрастното поколение в семейството. Когато търсите художествени творби с праскови, изберете такива, на които има пет или девет плода. Числото пет има силата да преодолява нещастията и бедите, докато числото девет представя пълнотата на небето и земята.

jeraviteМного харесван символ на дълголетието е красивият жерав. Жеравите на дълголетието имат червено оперение на челото. Най-често ги рисуват в полет или застанали прави във вода, с подвит крак. Обикновено до тях има борово дърво – друг от символите на дълголетието. Можете да поставите скулптура на жерав в източната част на градината си, но по принцип може да поставите жерави навсякъде, където пожелаете. Също ползвайте керамични съдове с рисунки на жерави. Така ще се радвате на отлично здраве!

Костенурката носи дълголетие и добра участ навсякъде, където отиде. Присъствието на костенурка в дома – като жив домашен любимец или като декоративен предмет – прави просто чудеса. Освен че носи щастие, костенурката е символ на закрилата. Тя означава небесна подкрепа от север.

Направете си малко водохранилище в северната част на дома или за предпочитане в градината. Няма значение дали север се пада в предната или задната част на къщата, вляво или вдясно от входната врата. Дръжте костенурките в малък керамичен съд, наполовина пълен с вода, хранете ги и се грижете да растат.

 

 

Как да подредите живота си, според рождената ви дата?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *