Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Фън шуй съветва да използвате символи на дълголетието в дома си

Дълголетието е едно от най-желаните неща в списъка на ценените от китайците достижения.

bambukСимволите, които го олицетворяват, са много и силно разпространени. Дълголетието е много важно благо. Нека напомним, че китайският божествен пантеон е дълъг списък от богове и богини, които персонифицират най-значимите човешки стремежи. Китай има богове на богатството, на здравето, на благосъстоянието и напредъка.Su

И може би най-популярният сред тях е богът на дълголетието Су. Той е дружелюбен стар човек с голямо чело. С лявата си ръка се подпира на тояжка, върху която е гравиран дракон, а в дясната държи друг символ на дълголетието – праскова. Су често е изобразяван върху картини и керамични изделия или бива поставян като статуя за декоративни цели. Обикновено на заден фон зад него има елен и бор. Това са другите два символа на дълголетието. Фигурите на Су са изключително популярни сред китайците, които вярват, че поставени в дома, те ще излекуват болестите на обитателите, особено тежките и трудно лечими заболявания.

Богът на дълголетието може да фигурира сам по себе си или като един от тримата Звездни богове, наричани с общото име Фу Лу Су. Звездните богове не са култови божества. На тях се гледа като на символи на човешките желания, а не като на реални божества. Може да ги поставите в дневната или върху полица с лице към входната врата. Ще ги намерите на всякакви носители – керамика, слонова кост, дърво, гравюри или метални статуи.

Може би най-популярният символ на здравето и дълголетието е бамбукът. Ако имате градина, не е лошо да посадите малко бамбук в източната й част. Ако живеете в апартамент, потърсете хубава картина с бамбук и я поставете в източния ъгъл на дневната.

Бамбукът се смята за много благоприятно растение. Неговото стъбло е изключително ефективно средство във фън шуй. Ако вържете две бамбукови стъбла с червен конец и ги окачите на гредите или издаващите се стени в стаята, те успешно ще ви предпазят от стрелите на убийствената ци. Бамбукът има много разновидности. Най-благоприятен е кухият.

Продължение … 

 

 

Според даоисткия фън шуй, има седем вида чувствителност на тялото ни

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *