Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Колко здраво е сърцето? Разгледайте лицето си!

С физиогномика, или науката за лицето, се е занимавал още великият Аристотел

лице
Колко здраво е сърцето? Разгледайте лицето си!

Представителите на кръглия, продълговатия, квадратния, триъгълния и трапецовидния тип лице имат напълно конкретни особености на характера и това е известно от незапомнени времена. Но се оказва, че и заболяванията оставят своя неизгладим отпечатък върху лицето на болния.

Известният руски медик Н. И. Пирогов дори е съставил атлас „Лицето на болния“. Но особено разпространение методът на диагностика по лицето получава в страните на Изтока (особено в Китай и Корея). Нито един опитен пекар, обучен в тибетската медицина, няма да постави диагноза, без старателно изучаване на лицето на пациента. Оттогава са се появили много последователи на физиогномиката.

Да започнем с най-разпространените днес заболявания на сърцето и кръвоносните съдове. По чертите на лицето може например да се предскаже инфаркт на миокарда. Най-надеждният диагностичен признак на възможната сърдечна „катастрофа“ е нарушаването на чувствителността и дори изтръпване на кожната зона между брадичката и долната устна. Ако погледнем над нея, то наличието на дълбока бръчка между устната и носа говори за дефект на сърдечната клапа. Сърдечната недостатъчност се проявява върху лицето с периодично
посиняване на устните. Ако сте забелязали по себе си нещо подобно, това е сериозен повод да се обърнете към лекар.

Важен признак за повишено натоварване на сърцето и органите на кръвообращението са дълбоките и удължени гънки от двете страни на носа, които се спускат към устата. За невроза на сърцето свидетелства тесният изострен гръб на носа. Червеният нос със спукани кръвоносни съдове говори за високо ниво на артериалното налягане. Ниското артериално налягане често се проявява със синьо-червена окраска на носа.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *