Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кратко ръководство за лечение на сенна хрема

Британското общество за алергии и клинична имунология предоставя на личните лекари указания в помощ на пациентите, страдащи от сенна хрема или алергичен ринит. Тук ги представяме систематизирани:

• Винаги избягвайте, доколкото е възможно, излагането на полени и на други дразнители като дим, аерозоли, прах.

• За незначителни симптоми, които не пречат на работата(училището), съня ви, приемайте ежедневно анти-хистамини без седативно действие (те могат да се вземат при необходимост при леко изразени симптоми, но редовната им употреба е най-ефикасна).

• Когато симптомите не са слабо изразени, добавете и дневен прием на локален назален кортикостероид (трябва да се senna hremaползва редовно, като за предпочитане е да се започне няколко седмици преди очакваното начало на симптомите).

• Ако обилният секрет от носа причинява проблеми, добавете и ежедневно прилаган локален назален анти-холинергик.

• За особено силно изразени симптоми или в очакване на важни събития като например изпити предприемете кратък курс (от 3 до 10 дни) с орален кортикостероид.

Личният лекар трябва да помисли дали да не се консултира с алерголог за поставяне на правилната диагноза, както и за прибягване до лечение като имунотерапията.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *