БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

ТОП 14 храни, които доказано понижават кръвното налягане

Много хора получават високо кръвно налягане през лятото от горещината, а на други студът не оказва положително влияние, затова и те трябва да използват тези полезни храни

Когато говорим за високо кръвно, ние отчитаме няколко опасности за здравето – риск от инфаркт, риск от инсулт, висок холестерол, крехки кръвоносни съдове, които крият опасност от напукване.

Според класация в чуждия печат, освен с лекарства, високото кръвно може да бъде понижено, когато човек се храни редовно с посочените по-долу храни. За да има положителен ефект, страдащите от високо кръвно трябва да се хранят в количества с тези храни, за да наситят своя организъм с полезните вещества.

visoko-kravno
Високото кръвно е опасно

1. Спанак

Спанакът има две важни функции. От една страна успокоява сърдечния ритъм и понижава кръвното, от друга подсилва самата кръв с желязо, защото той е изключително богат на него.

2. Авокадо

Авокадото е богато на потасиум – вещество, което подпомага високото кръвно да бъде понижено.

Освен потасиум, авокадо е богато на минерали, които укрепват мускула на сърцето, повишават здравината и еластичността на кръвоносните съдове.

3. Обезмаслено мляко

Обезмасленото прясно и кисело мляко също е богато на потасиум, както и авокадото.

Освен това, то съдържа калций и мастно разтворимия витамин D, който е полезен за кръвоносните съдове и за сърцето.

kravno-hrani
В чуждата преса препоръчват тези храни за борба с високото кръвно

4. Фасул

Зрелият боб е богат на фибри. Той едновременно засища, но не позволява да се натрупват излишни килограми.

Намалява холестерола в кръвта, запазва кръвоносните съдове здрави.

Високото съдържание на магнезий понижава кръвното налягане.

5. Чесън 

От стари времена и у нас се знае, че чесънът понижава кръвното. Много хора го ядат в комбинация с кисело мляко, а през лятото под формата на гъст таратор с много копър.

6. Домати

Червените домати са богати на ликопен – вещество, което подсилва имунната система и здравината на органите. Ликопен предпазва от рак, а също така помага високото кръвно да бъде понижено.

 7. Целина

Целината се използва цялата – корен, стебло и листа. Тя е богата на желязо и 3-N-бутил фталид, който укрепва кръвоносните съдове и понижава кръвното.

8. Картофи

До скоро се говореше, че картофите са причина за напълняване, но тази хипотеза вече не е валидна. Вземете за пример германците и белгийците, които консумират картофи и картофено пюре в неограничени количества, а нямат проблеми с излишните килограми.

Това се дължи на високите дози потасиум, магнезий и минерали.

9. Ленено семе

Лененото семе и масло от ленено семе заздравява мускулатурата, включително на сърцето и прави кръвоносните съдове много го-гъвкави.

Предпазва от висок холестерол и помага кръвното да бъде поддържано в по-ниски граници.

10. Зехтин

Направени изследвания сочат, че населението в Гърция, Италия и Испания страда от сърдечно-съдови заболявания много по-рядко, отколкото в другите държави.

Причината е в редовната консумация на качествен зехтин, който е изключителен антиоксидант, понижава кръвното налягане, предпазва от висок холестерол и от инфаркт.

11. Бадеми

Те са богати на протеини и растителни мазнини. Намаляват високия холестерол, кръвното налягане и предпазват от инфаркт.

Бадемите трябва да се ядат сурови.

12. Банани

Един невероятен плод – вкусен и полезен, който усилва имунната система, успокоява болния стомах, предпазва сърцето и понижава кръвното.

13. Диня

Много често лекарите изписват на болните от сърце и високо кръвно пациенти диуретик. Това са лекарства, които карат организма да се освободи от излишните течности и да ги изхвърли навън чрез урината.

Динята е естествен диуретик. Тя е богата на минерали и витамини, малко целулоза и много вода.

Знаете, че след като изядете 1 резен диня, задължително ще ви се доходи до тоалетната. Това е полезно и понижава високото кръвно.

14. Черен шоколад

Истинският натурален шоколад има високо съдържание на какао, какаово масло и минимално количество захар.

Какаото и какаовото масло са полезни за сърцето, за кръвоносните съдове и намаляват високото кръвно.

Освен това, черен шоколад могат да ядат и страдащите от диабет.

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *