Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Четири сигурни терапии срещу болки в гърба

За борба с болките в гърба са измислени какви ли не методики и лекарства, но няма нито едно лечение със стопроцентов успех. Все пак могат да се посочат четири терапии, които максимално редуцират мъчителните усещания.

backpain1_thumb_2Ето кои са те според експертите на medikforum.ru:

* Йога. Научни изследвания доказват, че 12-седмичен курс по йога е достатъчен за чувствително подобрение на здравето при възрастни пациенти с хронични болки в гърба и кръста. Йога в този случай дава по-добри резултати от лекарствата и от класическата физиотерапия. Тази изводи са част от публикация в авторитетното списание Annals of Internal Medicine.

* Масаж. Хроничните болки в долната част на гърба могат да се овладеят чрез масаж веднъж седмично. Така твърдят учени от Вашингтонския университет. Десет седмици с по един сеанс на 7 дни определено намаляват дискомфорта. Този метод обаче е ефективен, ако болката е свързана с мускулен проблем или пренапрежение на сухожилия.

* Иглотерапия. Хроничните болки в гърба се поддават на такъв популярен метод от алтернативната медицина като иглотерапията. Според учени от САЩ пациентите, които не се повлияват от хапчета, мехлеми и физиотерапия не губят нищо, ако се доверят на добър иглотерапевт. В много случаи това върши чудесна работа.

* Психотерапия. През 2010 година оживено е било коментирано научно съобщение за овладяване усещането за болка чрез групова когнитивна поведенческа терапия. Заниманията в група позволяват на хората с болки в гърба да коментират своите проблеми и да обменят лечебни практики с изпитан ефект. След тримесечни занимания в такава група ентусиастите имали двойно по-малко проблеми в сравнение с пациенти, които не говорели за болестта си. Оказва се, че от подобни разговори страданията олекват и помощта е напълно реална. Невероятно!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *