Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Реабилитация на конфитюра – вижте как ни помага!

Специалисти твърдят, че от конфитюрите има полза за здравето и че те не бива да се пренебрегват в здравословното меню.

konfiДоказано е например, че малиновият конфитюр помага при лечението на простудни заболявания и грип. Похапването му предизвиква изпотяване и съдейства за смъкване на температурата, припомнят от medikforum.ru.

Полезните качества на малиновия конфитюр всъщност са повече. Експерти са установили, че той съдържа много елагова киселина – а тя е с доказано антираково действие. Малините имат и много фолиева киселина и това прави конфитюра добро лакомство за бъдещите майки. Малините съдържат и микроелемента мед и с това допринасят за приятния тен на кожата, за нейната здравина и еластичност. Медта е важна и за поддържането на добро настроение.

Малиновият конфитюр трябва да е всеки ден на масата на хората с радикулит, болни стави и заболявания на бъбреците и кръвта, а също и за хипертониците. Малиновото сладко или конфитюр в крайна сметка се оказва приятел и на лакомниците, които не могат да се откажат от мазна храна и пушени колбаси: малиновият продукт неутрализира до голяма степен негативните ефекти от тези храни.

Ето добри думи и за конфитюрите от други плодове:

От дренки – подобрява състоянието на стомашно-чревния тракт, добър е при разстройства, бъбречни заболявания, болки в черния дроб и ставите, главоболие. Полезно е да се взема при простуди и ангина.

От кайсии – смъква високото кръвно, успокоява при превъзбудена нервна система – това го прави безценно средство за бременни и за възрастни хора.

От ягоди – укрепва имунитета и е незаменим при простуда; влияе благотворно на кръвотворните органи и подкрепя образуването на еритроцити, подобрява здравината на кръвоносните съдове, нормализира артериалното налягане и успешно преодолява безсънието.

От боровинки – много ценен за доброто зрение, както и за здравината и еластичността на кръвоносните съдове и бъбреците. Помага при запек и дори се счита, че забавя стареенето на клетките.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *