ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Страдате от косопад? Маска от овес ще ви помогне!

Битката с косопада не е от вчера. Още древните египтяни използвали различни масла, за да поддържат косите си плътни и пищни. Символ на силата и безспорен атрибут на красотата, косата постоянно се нуждае от помощта ни.

Причини за косопада

Причините за косопада са различни. Най-напред е генетичното предразположение. Дори с прескачане на едно или две поколения, винаги се намират роднини по права линия, имали същия проблем.

При жените косата не пада по един и същи начин в различните сезони – най- забележимо това става през пролетта и есента. Намесват се и хормоналните промени – косопадът често се проявява през първите месеци от бременността, както и от шестата седмица след раждането или малко по-късно, ако жената кърми. Някои хормонални лекарства могат да ускорят или да забавят косопада, пише сп. „Здравен журнал“.

ovesВ предменопаузата косата започва да губи плътността си. При химиотерапия, както и при лечение с противовъзпалителни лекарства и антикоагуланти, състоянието на косата също се повлиява.

Електричеството идва на помощ

Високата радиочестота се използва успешно в дерматологията за възстановяване на кожни проблеми като бръчки, белези и др. На практика се оказва, че същият метод влияе много добре и на косата. Това станало ясно, след като пациент във Франция сигнализирал, че при третирането на кожата на лицето му с радиочестотен ток веждите му се сгъстили и пораснали. Ефектът се дължи на подобреното микрокръвообращение, което тонизира метаболизма на скалпа. Само след няколко процедури пациентите установяват повече обем и поникнали нови косми. За съжаление прилагането на метода е невъзможно, ако фоликулите на космите вече са разрушени.

Силата на светлината

LED-светлината стимулира поникването на нови косми. Тази съвременна техника използва светлинните снопи на диодите, за да подсили виталността на косата. Всъщност LED има противовъзпалително действие. Светлината попада в повърхностния слой на кожата, без да го затопля, и подобрява микрокръвообращението, насочено към фоликулите на космите. Клетките са по- добре снабдени с кислород и се регенерират по-бързо. Така се стимулира поникването на нови косми. Резултатите са видими след шестата процедура, косопадът спира.

Козметиката стимулира

За да се повлияе на растежа на косата, трябва да се обработват корените. Съществуват ефикасни продукти под формата на лосиони, шампоани и балсами, които целят повишаване на диаметъра на косъма. Резултатът е видим веднага.

Три пъти седмично корените може да се третират с креатин и тетрапептиди, комбинирани с полезни за косата витамини. Да не забравяме, че масажът, подхранването и хидратирането са важни за общото състояние на косата. Маската от овес, масло от жожоба и карите придава на космите сила и жизненост. Може да се редува с лосион за коса на базата на розмарин, който благоприятства растежа.

Добавяне на коса

Когато козметичните средства не помагат и косата упорито оредява, много жени се отчайват. Понякога се губят 50% от обема на прическата! За щастие, разрешение има.

С помощта на допълнителни кичури, поставени от фризьора, косата може да изглежда както преди. Става дума за естествена коса, която се фиксира на горната част на главата с помощта на фини метални фиби, наречени клипси. Има и по-обемисти допълнителни части, които покриват около три четвърти от собствената коса за постигане на наистина впечатляващ ефект.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *