ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ароматни билки прогонват простудата

Природните средства лесно прогонват простудата, затова билките са за предпочитане в сезона на настинките

Ароматните билки са най-достъпните и мощни природни лекарства, които мобилизират защитните сили на имунната система – естествената бариера против простудата. Тези лековити растения наистина ще ви помогнат за превенция на вирусни заболявания, които традиционно ни връхлитат през този сезон.

bilkiteМаточина (Melissa officinalis). Мнозина харесват освежаващия тръпчив аромат на маточината, с лимонен привкус. А има и наистина добра причина за това: тя притежава мощни антивирусни и антибактериални свойства. Освен като предпочитано средство за нерви и стомашни болежки, билката се използва за предпазване от простуда и грип. Маточината може да действа още по-ефективно заедно с лайка или мента, под формата на чай.

Градинският чай ( Salvia Officinalis ) е в състояние бързо да успокои болки в гърлото или кашлица. Ефективно ще се справите с настинката, ако направите гаргара с отвара от градински чай или парна баня, а след това се насладите на ароматната чаша гореща напитка, като прибавите и лъжичка мед.

Мащерката (Thymus) е позната не само като популярна кулинарна подправка, а и като мощно отхрачващо средство. Тя може да изчисти синусите и белите дробове, когато простудата или грипът почти са ви лишили от способността да дишате. Може да използвате етерично масло или сушена мащерка. Добре е да имате под ръка повече от нея и да я използвате без колебание при първите симптоми. Пийте чай от мащерка, колкото е необходимо през целия ден и със сигурност симптомите ще изчезнат.

Всички тези ароматни билки успешно прогонват простудата и са подходящи за чай или инхалации с незабавен ефект при профилактика и лечение в настъпващия грипен сезон.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *