Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Вишневият сок спасява от подагра за часове!

Британски учени откриха, че вишневият сок може да се използва ефективно за лечение от подагра. Тази приятна напитка буквално за часове чисти организма от пикочната киселина.

vichМъчителната болест връхлита всеки 14-и мъж и всяка 35-та жена, отчитат от medikforum.ru. Причина за адските болки при пристъпи на подагра са струпванията от кристали на пикочната киселина в ставите, особено в малките стави на пръстите. Пристъпите на подаграта, считана дълго време за аристократична болест, направо съсипват човека: той не може да води пълноценен живот, да работи, дори да почива.

Споменатото британско изследване е било проведено в Northumbria University. Наблюденията са показали, че концентратът от вишневия сорт “Монморанси” очиства организма от натрупванията на пикочна киселина само за няколко часа. Освен това вишните имат противовъзпалителен ефект и са мощен антиоксидант. Достатъчни са две вишневи напитки в рамките на деня, за да сте предпазени от мъчителните симптоми на подаграта!

Напитката намалява количеството на пикочната киселина в кръвта и освен това блокира възпалителните процеси. Авторите на това откритие смятат, че с него се открива нова посока в разработването на диетични храни за лечението на подагра. В момента лечението на това заболяване е свързано преди всичко с облекчаването на симптомите: болното място се стяга с еластичен бинт, там се поставя лед, вземат се противовъзпалителни. В по-тежките случаи се използват кортикостероиди. Те наистина имат положителен ефект, но имат и странични реакции – включително проблеми със сърцето и стомаха, особено при продължителна употреба. В най-тежките случаи дори се препоръчват медикаменти, които потискат формирането на кристали от пикочната киселина в ставите. Тези медикаменти също имат странични ефекти, и то съвсем не безобидни.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *