Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Излекувайте парадонтозата с тези рецепти от народната медицина

Пародонтозата е хронично стоматологично заболяване, което по разпространение се нарежда на второ място след кариеса. То протича бавно, като клиничните симптоми в началните етапи са малко.

пародонтоза Един от тях е кървенето от венците, например при провеждане на орална хигиена с четка и паста за зъби. Необходимо е веднага да вземете мерки, за да забавите протичането на пародонтозата.

Някои билки имат добър ефект – спират кървенето, успокояват и стягат венците. От тях може да си приготвите вода за уста, която да използвате за жабурене. Предлагаме ви няколко рецепти с лесно достъпни лечебни растения.

Коприва. Пригответе отвара от 2 с.л. изсушени листа от коприва и 500 мл вода. Два пъти дневно жабурете устата.

Върбинка и пелин. Смесете 2 части върбинка и една част пелин. 2 с.л. от билковата смес варете 2-5 мин. в 500мл вода. След като изстине, прецедете и всекидневно използвайте за изплакване на устата до спиране на кървенето.

Смрадлика и лайка. 1 с.л. смрадлика и 1 с.л. лайка залейте с 500 мл вряща вода. Добавете 1 ч.л. сода бикарбонат. След като течността изстине, използвайте за жабурене.

Черен омай. Към 1 ч.ч. вряща вода прибавете 1 с.л. наситнени корени от черен оман. Варете на тих огън 10 мин. Прецедете отварата и с нея изплаквайте устата неколкократно.

Лук и конски босилек. Към половин литър вряща вода добавете шепа сухи лучени люспи и 1 ч.л. сушени листа от конски босилек. Варете 10 мин. Прецедете отварата и след като изстине, я използвайте за жабурене.

Може да изплаквате устата и с изстинал черен чай. Съдържащият се в напитката танин действа стягащо и намалява кървенето. Добър ефект при кървящи венци има и жабуренето с вода, в която са разтворени етерични масла. В1 ч.ч. хладка вода добавете 2 капки масло от кипарис и 1 капка масло от карамфил или лимон. Друг вариант е да използвате няколко капки само от чаено дърво, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *