Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Царевицата помага при диабет

Една от най-популярните зърнени култури в света – царевицата, крие в себе си много полезни вещества. Вкусните зрънца помагат на болните от диабет да контролират заболяването, предпазват от сърдечносъдови проблеми и понижават кръвното налягане. Освен това царевицата е богат източник на витамините А, В, Е и в нея има много минерали.

Зърнената култура оказва благоприятно влияние в контролирането на диабета и хипертонията. Светът е изправен пред епидемия от диабет, обясняват специалистите. Приемането на повече царевица е начин да се върнем към по-здравословен стил на хранене, който пък може да намали случаите на захарен диабет.

Проучванията на учени показват, че консумацията на царевица подпомага контролирането на неинсулинозависимия захарен диабет и е ефективен срещу хипертония поради присъствието на така наречените фенолни фитохимикали. Те carevicaмогат да регулират усвояването и освобождаването на инсулин в организма и помагат за поддържането на нормален живот на болните.

Царевицата е култура, богата на калории. В 100 грама от нея се съдържат 342 калории. Високото съдържание на фибри има важна роля в превенцията на храносмилателните проблеми. Учените открили, че тя може да предпазва от рак на дебелото черво. Хапването на царевица намалява риска от развитие на рак на дебелото черво и хемороиди. Това се дължи на високото съдържание на фибри – в една чаша с царевица има 18, 4% от дневната препоръчителна доза. Фибрите стимулират перисталтиката на червата и производството на стомашния и жлъчния сок. Вкусната царевица е полезна и при превенция на болестта на Алцхаймер.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *