Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Експерти определиха възрастта, от която започва стареенето

Учените смятат, че възрастта за начало на стареенето не се влияе от начин на живот, пол, националност и всичко останало

Стареенето е процес, който се смята за добре изучен, но въпреки това реалният живот постоянно опровергава науката и споровете продължават. Според американски учени стареенето започва към 40-те и е пряко свързано с производството на миелин. Това вещество покрива нервните клетки и ги предпазва от вредни въздействия. След 39-тата година производството на миелин намалява, което се отразява отрицателно върху работата на мозъка и сърдечната дейност. Здравето се влошава: появяват се смущения в двигателните функции, намалява еластичността на мускулите и кожата.

Стареем ли на 40?
Стареем ли на 40?

Силното увреждане на миелина предизвиква поява на симптомите на множествена склероза, пише изданието „The Age“. Според твърденията на американските учени на 40 години спадът в изработването на миелин вече е необратим процес. Спортът и правилното хранене са полезни, но не увеличават продължителността на живота.

Категоричен маркер за възрастта, от която започва процеса на стареене е невъзможно да се постави, твърдят противници на тази теория. Съществуват цели общности и народи от дълголетници, които са в перфектно психично и физическо здраве. Освен миелина има и много други фактори – например, късното раждане буквално подмладява жените и влияе благоприятно продължителността на живота им. В подкрепа на това, учени от Калифорнийския университет доказаха, че храната, спортът и сънят забавят стареенето на клетъчно ниво. Дори в условия на стрес, здравословният живот неутрализира негативните ефекти за организма.

Има начин за забавяне на стареенето и предотвратяване на страданията, свързани с възрастта, пише изданието „Healt“, като цитира сензационно изявления за активирането на гена АМРК от учени в Лос Анжелис. Ако изпитанията се окажат успешни, може да спрем с търсенето на лек срещу болести на сърцето, рак, Алцхаймер и Паркинсон. Генната терапия на клетъчно ниво ще предотвратява заболяванията, а това ще премести възрастта, от която започва стареенето далеч напред.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *