ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Вашият тип стареене на лицето – Тип №2 – Мрежа на лицето

Така остаряват хората с много нежна суха кожа. Тя по природа е с тънка защитна обвивка, която с възрастта изтънява още повече. Кожата прогре­сивно губи влагата си в резултат от това лицето губи порцелановото си сияние и се покрива с мрежа от бръчки.

КАКВО ДА ПРАВИМ?

Преди всичко такава кожа трябва да се защитава

Не бива да се прене­брегват и най-прос­тите средства. Симпа­тичният шал и широкополата шапка ще я спасят от слънцето и вятъра. Домашните цве­тя, аквариумът или овлажнителят на въздуха защитават от обезводня­ване. За вашето „изнежено“ личице просто са не­обходими парникови условия!

Колкото по-рано започнете да из­ползвате кремове, тол­кова по-добре. За млади­те жени е подходящ обикновеният мазен крем с добро качество: той защитава вътрешни­те слоеве на кожата, по­мага да се задържи вла­гата.

В кремовете, предназна­чени за възраст след 20 години, трябва да при­състват овлажняващи елементи, желателно в специални микрокапсули. Истинската вълшеб­на пръчица за този тип кожа е хиалуроновата киселина. Тя прекрасно задържа влагата и влиза в състава на много кре­мове, но работи само на повърхността, тъй като нейните едри молекули не са способни да пре­одолеят бариерите на епидермиса. Затова спе­циалистите съветват да се използва хиалуронова киселина на инжекции – в състава на терапевтич­ните коктейли и гелове. Само след няколко про­цедури кожата отново ще стане гладка и гъвкава. Ако се страхувате от убождането, можете да пробвате хитрите овлаж­няващи маски. Върху получена от плацента лента се поръсва хиалу­ронова киселина и дру­ги полезни компоненти, специално обработени на молекулярно равни­ще, които под налягане­то на лентата проникват в най-дълбоките слоеве на кожата.

Много полезна е и електрофорезата. Тя изумително възстано­вява влажността, тъй като нужните вещества буквално се впиват в ко­жата, внесени с помощта на електрическия ток. За борбата с бръчките са добри всички видове химичен пилинг. Само че със сухата тънка кожа трябва да се внима­ва. Повърхностни­ят пилинг няма да й нанесе вреда, но средният и дълбоки­ят при предозиране заплашват със сери­озни неприятности: новата кожа ще из­расне неравномерно, ще стане на петна, по повърхността й ще излязат близко разположени кръво­носни съдове.

Ако работата е отишла мно­го далеч и лицето напомня печена ябълка, няма да ми­нете без дермабразио – шлифоване на лицето със специален накрайник или лазер. Тази процеду­ри е много ефикас­на, но и сложна, така че се доверете само на опитен спе­циалист.

 

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *