ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Седем типа глад и как да се справяме с всеки от тях

Гладът ни кара да търсим храна и да си набавяме енергията, необходима за живота. Но именно усещането за глад – истински или въображаем, може да стане причина за трупане на наднормени килограми.

Pile of PancakesТрябва да сме наясно за какъв тип глад става дума, за да изберем правилно поведение, съветват от medikforum.ru. В науката се различават седем типа глад, които предполагат различни реакции. Ето повече подробности за видовете глад:

1. Истински глад. Това е най-важният тип глад – той ви сигнализира, че трябва да поемете храна. Истинският глад има характерни симптоми като главоболие, слабост, къркорене на корема, треперене. Няма нужда да се борите с тези усещания – просто яжте! Утоляването на истинския глад обикновено не води до преяждане.

2. Телевизионен глад. Гледането на филми или любими програми провокира специфично усещане и потребност да похапнеш нещо пред синия екран. Съвет: заемете ръцете си с плетка или еластична топка, за да посягате по-рядко към храната. Пропускайте рекламите за хранителни продукти.

3. Агресивен глад. Падането на кръвната захар води до агресивно поведение и едновременно с това до неистова потребност набързо да се изяде нещо. В такъв момент е важен самоконтролът – внимавайте да не наговорите излишни думи на близките си, както и да не се натъпчете с каквото първо ви е попаднало пред очите. Постарайте се да спрете до няколко хапки здравословна храна.

4. Дневен глад. Американските диетолози са обърнали внимание върху това, че към 15 часа работници и служители от офисите изпитват глад и обикновено го утоляват с шоколади и чипс. Най-добре такава малка закуска да се приготви вкъщи, като се избере полезен вариант за похапването.

5. Стресов глад. В състояние на стрес апетитът скача до небето и тогава изобщо не обръщаме внимание какво и колко поглъщаме. Преди да посегнем към хладилника по-добре да помислим дали предпочитаме точно това – или да се предпазим от 2-3 излишни килограма.

6. Хормонален глад. Преди цикъл апетитът расте необяснимо. Това не е страшно – усещането преминава за няколко дни.

7. Мним глад. Вие сте сити и изморени, но ви се иска да изядете още нещо. Дайте си сметка каква е причината и ако може – игнорирайте я. Ако това е заради кавгата с любимия човек, помислете, че вашето похапване няма с нищо да промени нещата.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 4 до “Седем типа глад и как да се справяме с всеки от тях

  1. Люси каза:

    според мен това на natures way е най-ефективно.аз съм го пила и знам,че действа много добре. бори се с килцата успешно.

  2. Кристина каза:

    да обаче кой от всичките видове екстракт от зелено кафе? защото те са толкова много.

  3. Галя каза:

    особено от телевизионният глад най-много се пълнее. и е много гадно да го изпитваш постоянно.тогава излишните килограми се трупат най-много.като видя,че стрелката сочи пак нагоре зеленото кафе ми помага най-много.

  4. Галя каза:

    кофти,глад ли е кофти е. аз обаче имам оръжие-екстракт от зелено кафе. утолява ми глада. топи мазниниките и свалям излишни килца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *