ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Пет успешни правила на детското хранене

Децата изразходват много енергия и в храненето им трябва да има блюда с достатъчно калории. Важно е детето да е сито, но и да се храни правилно – например да са спазени пропорциите между протеини, мазнини и въглехидрати, а също между храненията да няма паузи над 4 часа.

detЕто кои са петте успешни правила на детското хранене според kp.ru.

1. В закуската наблегнете на протеините. Специалистите препоръчват в състава й да се включват извара, сирене, кашкавал и яйца. Може да се редува с пълнозърнести каши, кускус и макарони от твърда пшеница. Топлата закуска помага на детския организъм да се раздвижи и да “преживее” първите учебни часове. Към закуската се прибавят билков чай, мляко или мляко с какао. В последно време специалистите препоръчват към първото хранене за деня да се включат боровинки и ленено семе в подходяща форма. Тези добавки съдействат за концентрацията и ефективната работа на мозъка.

2. Спестявайте шоколада. Децата са склонни да похапват в междучасията цялата гама фаст фууд, вафли и шоколадови десерти. Учете ги да не свикват със сладкото; за предпочитане са малки дози шоколад, но само от време на време. Големите количества захар провокират производството на високи дози инсулин, а това може да отключи подстъпите към детския диабет.

3. В супата е истината! За много диетолози порцията супа за обяд е отличен пункт в детското хранене. Разбира се – не с мазни бульони или супи от пакетчета. Отлично решение са зеленчукова, пилешка, рибена супа.

4. Плодовете са задължителни. Давайте ги като междинна закуска вместо всякакви тестени храни, кифлички и банички. Редувайте с неголям сандвич от черен хляб с кашкавал – добър източник на калций и триптофан (аминокиселината, подкрепяща доброто настроение).

5. Давайте на децата чаша топло мляко преди лягане. Леката вечеря е добре да включва повече зеленчуци, риба. Топлото мляко успокоява и прави съня по-здрав.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *