Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Неправилната консумация на плодове може да ви разболее

Няма никакво съмнение, че яденето на плодове е изключително важно за нашето здраве и добър тонус

плодове И въпреки че всички сме наясно с това, малко от нас знаят . Всъщност как е правилно да се консумират. Ако научим няколко прости правила, те ще помогнат на храносмилателната ни система да успее да извлече от плодовете най-мощните ползи и като цяло ще ни накарат да се чувстваме по-добре.

Знаете ли, че неправилната консумация на плодове може да донесе повече вреди на организма, отколкото ползи?

Основно правило: плодовете трябва да се консумират самостоятелно или с други плодове, но единствено на гладен стомах!

Това е така, защото, когато ядем плодове, храносмилателният тракт работи много по-бързо, а тялото ни използва различни ензими за храносмилане на плодовете и на другите продукти. Простите захари, които те съдържат, се нуждаят от време, за да се абсорбират изцяло. Когато плодовете се ядат самостоятелно, стомахът по-лесно обработва всички хранителни вещества, фибрите и простите захари. Това е оптималният начин да се възползваме от ценностите, които плодовете носят за организма ни.

Какво става в стомаха, ако хапнете плодове за десерт?

Мислите, че ядете здравословен десерт, но това не е така, защото когато се приемат скоро след консумацията на други храни, плодовете изгниват бързо и ферментират в стомаха. Това ще причини разстройство, киселини, оригване и други неудобства.

Запомнете следното: плодове си хапвайте, колкото пожелаете и в каквито комбинации ви харесва, но спирайте с консумирането им поне 1 час преди основно хранене. След като се нахраните – независимо дали е закуска, обяд или вечеря, изчакайте поне два часа преди да посегнете към плод. И все пак зависи от вида на основното ядене. Ако е нещо тежко – тестено, гозба, хамбургер, пица, трябва преди плодовете да направите пауза от 3-4 часа. Ако сте хапнали само салата или супа, може и след 1 час да си вземете плод.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *