ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

10 съвета за повече комфорт при обилно изпотяване

изпотяване, обилно изпотяване, стрес, пот, неприятна миризма
1.      Слагайте талк в обув­ките – той абсорбира влагата и така унищожава средата на гъбичките и бактериите, които причиня­ват лошата миризма.
2.      Носете дрехи от лен и памук – естествените влакна поемат лесно потта за разлика от синтетични­те и влагата не се задържа по тялото. Съществуват и нови материи, които имат дори антибактериални свойства. Обикновено те се използват при спортните облекла.
3.      Избягвайте студените напитки, както и прека­лено горещите течности – големите температурни разлики с тялото предизвик­ват по-силно потене.
4.      Не слагайте едни и същи обувки в два последова­телни дни – позволете им да изсъхнат напълно, това ще ги предпази от лошата миризма.
5.      Епилирайте се редовно под мишниците – косми­те задържат миризливите молекули на потта и предста­вляват допълнителна площ за развитието на бактериите.
6.      Използвайте стипца – тя неутрализира телесната миризма и възпрепятства бактериалното развитие.
7.      През лятото носете отво­рени обувки – те позво­ляват проветряването на ходилата. Избягвайте изкуст­вената кожа и пластмасовите каишки. Естествената кожа ограничава размножаването на бактериите.
8.      Правете хладки бани на краката – прекалено топлата вода активира дейността на потните жлези. Завършвайте душа с хладка вода – така ще заба­вите процеса на потене.
9.      Носете широки дре­хи – в топлото време прекалено тесните дрехи задържат топлината и влагата и създават усло­вия за размножаване на бактериите.
10.  Използвайте анти-транспиранти – те намаляват количеството на отделената пот. Потър­сете продукти, които не съдържат алуминиеви соли. Избягвайте да използвате дезодорант веднага след бръснене, защото кожата в този момент е много по-чувствителна към негови­те съставки.

 

 

Как да се спасим от собствената си воня?

 

 

Новият уред за сребърна вода Dr. SILVER 101 + е с още повече ползи за здравето на кожата и с нова усъвършенствана технология!

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *