Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се спасим от собствената си воня?

Признайте, че сте се сблъсквали с този проблем! След физическо усилие или спорт тялото ви започва да излъчва неприятна миризма. Защо се случва това и как да се спасим от него?

voniИзвестно е, че потенето е нашият механизъм за регулиране на телесната температура. Потта сама по себе си не би трябвало да има миризма, но тя е отлична биосреда за различни микроорганизми и именно тяхното присъствие е причина за вонята. Най-добре е да приемем тази “рамка” за даденост и да видим как да си помогнем, съветват от zdorovieinfo.ru.

Бактериите най-много обичат онези части от тялото ни, където достъпът е по-труден и освен това е топло и комфортно. Това са ходилата и всички телесни гънки – половите органи и аналната област, подмишниците, зоната под гърдите. Първо условие за ограничаване на лошата миризма е добрата хигиена: “опасните” зони трябва да бъдат винаги чисти. Проблемът с миризмата от краката е по-специфичен, но и там нещата могат да се контролират чрез различни дезодоранти и пудри. Понякога вонята е предизвикана от материали, вложени в изработването на обувките. Редно е също да се носят чорапи, които не запарват ходилата.

Хигиената без съмнение е най-важна, но има и други условия за нашия проблем. Трябва да се прави разлика между дезодорант и антиперсперант. Първият продукт “маскира” миризмите, докато вторият ограничава потоотделянето. Хубаво е да сме наясно какво точно ни е необходимо. Трябва да използваме всяка възможност да поддържаме подмишниците сухи, защото това ограничава размножаването на бактерии. Можем да обтриваме зоните с обилно потоотделяне с тампони с разредена кислородна вода – операцията има противомикробен ефект. Дрехите ни също трябва да бъдат чисти.

Важно! – да внимаваме какво похапваме, особено ако ни предстоят делови срещи. Тялото ни излъчва ароматите на някои храни и подправки – лук, чесън, къри, дълги часове след като сме се нахранили. Ние не усещаме тази остатъчна миризма, но с околните не е така и можем да изпаднем в конфузна ситуация.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *