Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се предпазим от претопляне и обрив?

В горещите летни дни ограничете физическото натоварва­не – вероятността да получите обрив е чудесно оправдание, ако ви се прииска да отсъствате от тренировка.

 

  • Колкото може по-често се разхлаждайте във ваната или обливайте тялото си с хладка (но не студена) вода. Студената вода предизвиква свиване на кръвоносните съдове по повърхността на кожата, но за­пазва топлината вътре в тялото.
  • Носете свободни памучни или ленени дрехи. Така ще под­държате кожата суха. Избягвайте синтетичните материи и твър­де тесните дрехи, особено през лятото.
  • Не употребявайте слънцезащитни кремове на маслена ос­нова, както и козметични продукти с кокосово масло. Предпо­читайте лосиони за свръхчувствителна кожа, блокиращи както ултравиолетовите А-лъчи (увреждащи кожата в дълбочина), така и ултравиолетовите В-лъчи (засягащи епидермиса).
  • На плажа винаги използвайте чадър. На сянка също можете да придобиете бронзов тен, но ще ви е значително по-прохладно и по-комфортно.
  • Поддържайте оптимално телесно тегло. Хората, страдащи от затлъстяване, се потят по-обилно и отделят повече телесна топлина, а това е предпоставка за поява на обриви.
  • Редовно включвайте в менюто си тлъста риба (скумрия, сьом­га, прясна риба тон) и приемайте хранителни добавки с масло от ленено семе. Така ще увеличите приема на омега-3 мастни киселини – здравословни мазнини, които облекчават възпале­нието на кожата.

 

Кога да потърсим лекарска помощ?

Обривът от претопляне е неприятно състояние, но не представлява сериозен здравословен проблем. Обикновено сърбежът и възпалението отшумяват до 48 часа. Ако не постиг­нете подобрение до някол­ко дни или са налице приз­наци на инфекция, неза­бавно се обърнете към ле­кар – вероятно се нуждаете от медикаментозно лече­ние. В случай че неразполо­жението е придружено от пребледняване, гадене, су­хота в устата, жажда, главо­болие и висока температу­ра, позвънете в „ Бърза по­мощ“ или отидете в спеш­ното отделение на най-близката болница.

 

 Слънцето е опасно дори през септември

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *