Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо фасулът е полезен за здравето?

Една от любимите храни на българина всъщност се оказва суперздравословна

боб

Фасулът е с високо съдържание на антиоксиданти, фибри, протеини, витамини В, желязо, магнезий, калий, мед и цинк. Редовната консумация на боб намалява риска от диабет, сърдечносъдовите заболявания, предотвратява рак на дебелото черво и помага контролирането на теглото. Освен това фасулът е засищаща храна, така че след порция хубав фасул няма да ви се дояде скоро и ще избегнете безконтролното отваряне на хладилника.

Важен е за възрастните

С отминаването на годините на организма са му необходими по-малко калории, а фасулът хем не натоварва с много калории, хем дава висока хранителна стойност на яденето. Затова е много подходяща храна за възрастни хора. Половин чаша фасул съдържа само 100 калории.

Пази от рак и диабет, добър и за сърцето

Не само фасулът, всички бобови растения – черен, бял и шарен боб, нахут, леща и т.н., са изключително полезни за здравето и специалистите препоръчват да се консумират минимум веднъж седмично, но по-добре по-често. Редовната консумация на боб може да намали риска от колоректален аденом (полипи), което на свой ред намалява риска от рак на дебелото черво. Фасулът може да снижи и риска от коронарна болест на сърцето, но само ако се консумира редовно. Изследване сред 64 000 пациенти в Шанхай стига до извода, че консумацията на бобови растения намалява риска от развитие на диабет тип 2. Специално соята е много важна в това отношение.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *