ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Яжте тези храни, за да се потите по-малко!

Чрез изпотяването изхвърляме доста токсини от тялото си и при определени условия, особено през лятото заради горещините, потенето се увеличава.

hrana-poteneИма храни, които засилват потенето (заедно с миризмата) – кафе, газирани напитки, пикантна храна, черен чай и други.

А ето храните и напитките, които помагат да се потим по-малко или поне потта ни да не е силно концентрирана, което разнася воня около нас.

1.Пийте много вода

Най-лесният и най-простият начин да се намали потта е да се хидратирате обилно с вода. Когато организмът ви е правилно хидратиран, няма да му се налага да регулира температурата на тялото и следователно, потта намалява. Също може да наблегнете на ментов чай.

2. Кисело мляко

Което включва и таратор. Млякото е особено ценно за организма ви, тъй като съдържащият се в него калций е регулатор на температурата на тялото. Тараторът е чудесен заместител на газирани напитки.

3. Храни, богати на калций

Както казахме, калцият колкото повече го ядете, толкова по-малко ще се потите. Тук са само няколко храни, които са богати на калций: кисело мляко, сирене чедър, извара, бадеми и пакетирано прясно мляко с добавен калций.

4. Плодове и зеленчуци

Тези пресни храни не само са добри за вас, но те също ви помагат да намалите потта. Плодовете се състоят от около 80% вода, което е чудесно за поддържане хидратацията на тялото, а и са лесни за храносмилането. Гроздето, гроздовият сок и доматеният сок са напълно естествени начини за борба с потта, заедно с всички други богати на вода плодове и зеленчуци – диня, пъпеш и т.н.

5. Храни, богати на витамини от групата В

За да може тялото ви ефективно да извършва важни процеси, като функциониране на метаболизма например, то се нуждае от девет незаменими витамини. Взети заедно тези витамини са известни като витамините В-комплекс. Ако в организма ви има недостиг на тези витамини, той не функционира правилно, а това означава повече потене, при това с остра миризма.

Ако някой ви каже, че потта ви мирише, това не винаги означава, че не се къпете, но абсолютно задължително означава, че не приемате правилните храни и достатъчно вода. Имайте предвид, че НЕ пиенето на вода означава, че в организма ви някъде се трупат токсини (например камъни в бъбреците или жлъчката), които рано или късно ще ви докарат много гадни болести!

 

Дезодорантът не помага?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *