Седем трика, които ни карат по-често да ставаме от стола

Движението е здраве, здравето е дълголетие. Както знаем, заседналият живот е по-кратък, а болестите в него – повече. Но понякога има обективни обстоятелства, които ни задържат часове наред на стола.

stolМного от работещите хора наистина прекарват деня си предимно в седнало положение, описват от medikforum.ru. Това си е обективна причина, но тя може да бъде коригирана! Ето няколко трика, които ще ни карат по-често да ставаме от стола – без при това да пострада работата ни.

* Навивайте си будилник. Звучи глупаво, но опитайте: будилник до телефона на работното място, това ще ви напомня от време на време да се разтъпквате, да си раздвижвате крайниците.

* Ставайте прави, когато ви потърсят по телефона. Не сядайте, докато говорите – дори можете да правите по няколко стъпки около бюрото.

* Правете крачки при всяка възможност. Ще се учудите колко много такива възможности всъщност има. Например: идете до съседен офис за минута-две, вместо да звъните по вътрешна линия.

* Избирайте подходящо място за сядане в заведения. Предпочитайте високите столчета пред бара: там по принуда заемате S-образна поза, при която натоварването върху долните крайници е по-равномерно разпределено.

* Не търсете шезлонг или пейка, когато излизате сред природата. Носете одеяло за пикник: то ще ви дава възможност да отдъхвате, но ще ви принуждава да прекарате по-голяма част от времето прави.

* Не пращайте мейл на колегата, който работи един етаж под вас. Отлепете се от стола и му идете на крака.

* Организирайте си умно работното място. То трябва да ви дава възможност да работите както в седнало, така и в изправено положение. Това ще ви натовари финансово (вас или вашия работодател), защото ще трябва да ви доставят работен плот със съответната височина. Редуването на двете позиции ще се отрази не само на физическото ви състояние, но и на качеството на работата ви пред компютъра.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *