ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Защо са толкова важни жлезите с вътрешна секреция

Човешкото тяло не може да съществува без систе­мата на жлезите с вътрешна секреция. Жлезите са активиращият механизъм, който осигурява протичането на всяка функция в организма.

 жлези с вътрешна секреция, соколечение, сурови зеленчуци, плодове

Съществуват жлези с вътрешна (ендокринна) и външна (екзокринна) секреция. Те произвеждат множество и различни микроскопични субстанции, наречени хормони.

Хормоните представляват продукт, който се създава в жлезите, откъдето попада в кръвния поток или лим­фата. В някои случаи хормоните действат като елект­рически превключвател, който стартира, спира или променя дадена дейност в организма.

Ендокринните жлези не притежават канали, чрез които произвежданите в тях хормони да се секретират в тялото. Отделянето на хормони става по осмотичен път през обвивката на жлезата, откъдето те попадат в кръв­ния поток и лимфата.

Жлезите с външна секреция, от своя страна, прите­жават канали, чрез които хормоните достигат директно кръвта и лимфата или обкръжаващата ги среда. Сливи­ците и апендиксът са такива жлези. Сливиците отделят своите хормони в гърлото, а апендиксът — в дебелото черво.

Количеството на отделяните хормони е толкова мал­ко, че за да се добият 15 мл от епифизата е необходимо да се събере съдържимото на повече от 20,000,000 жлези!

За да функционират ефикасно, като всяка друга част от тялото, жлезите се нуждаят от пълноценна храна. Тази храна трябва да притежава високи качества пора­ди деликатната работа, която извършват жлезите.

В ендокринната система няма нищо мистериозно и неразбираемо. За да може нашата система от жлези да работи по възможно най-ефикасния начин, ние трябва да поддър­жаме тялото си чисто, да се храним само с природна растителна храна и да се научим да контролираме сво­ите мисли и емоции.

Ако следваме тази програма, ние ще придобием енергията, която ни е необходима, за да живеем щаст­лив, полезен и интелигентен живот.

Програмата можете да намерите в книгата на д-р Н. Уокър „Лечебни сурови плодови и зеленчукови сокове“

 

ВИТАМИНИ С ПЧЕЛНО МЛЕЧИЦЕ помагат при проблеми с жлезите с вътрешна секреция

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *