Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Яжте повече черупкови плодове, за да не се разболявате!

Яденето на ядки като част от здравословното ни хранене е много полезно за сърцето ни!

Какво има в ядките, което прави сърцето ни по-здраво?

Освен че съдържат протеини, повечето ядки съдържат някои съставки, които са много здравословни за сърцето:

Ненаситените мазнини 

Добрите мазнини в ядките са тези, които играят съществена роля за понижаване на нивото на лошия холестерол в организма ни.

Омега-3 мастни киселини

Омега-3 мастните киселини са здравословни, добри мазнини. Те помагат за здравето на сърцето ни, освен с други неща и с предотвратяване на възможността да получим сърдечни атаки, като се наруши ритъма на сърцето. Те се съдържат и в някои мазни риби, но техните растителни източници са само ядките.

Фибри

Черупковите плодове съдържат много фибри, които играят важна роля за понижаването на холестерола. Това са хранителни вещества, които ни засищат и така ядем по-малко. Освен това те играят роля в превенцията на диабет.

Витамин E

Витамин E е важен помощник срещу натрупването на плаки в артериите, от които те се стесняват, предизвикват болки в гърдите, исхемична болест на сърцето и дори сърдечен удар.

Растителни стероли

Растителните стероли се срещат единствено в ядките в естествената си форма. В хранителната промишленост те се използват като добавки към маргарина, а също и в портокаловите сокове, за да може тези преработени храни да придобият по-здравословен вид.

L-аргинин

L-аргининът е вещество, което се съдържа в черупковите плодове. Той играе роля за заздравяване стените на артериите като ги прави по-гъвкави и по-малко податливи на кръвни съсиреци. L-аргининът се превръща в организма в химикал, наречен азотен оксид. Азотният оксид увеличава притока на кръв към мускулите, като по този начин дава тласък за растежа им. L-аргининът стимулира освобождаването на растежен хормон, инсулин и други вещества в организма.

 

9 храни против стареене

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *