Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сокът от пащърнак е ценно терапевтично средство

Пащърнакът е кореноплоден зеленчук, който е сро­ден на моркова. Сокът му има ниско съдържание на натрий и калций, което намалява неговата хранителна стойност. За сметка на това той е богат на калий, фос­фор, сяра, силиций и хлор, които превръщат сока от него­вите листа и корени в ценно терапевтично средство.

сок от пащърнак, калий, фосфор, сяра, силиций, хлор

Значителното количество силиций и сяра е особено полезно при чупливи нокти. Елементите фосфор и хлор са важни за белите дробове и дихателната систе­ма като цяло. Това прави сока от пащърнак полезен при лечение на туберкулоза, пневмония и емфизем.

Високото съдържание на калий подхранва мозъка и от тази гледна точка сокът на този зеленчук се пре­поръчва при заболявания, засягащи мозъчната дейност.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: казаното по-горе се отнася единствено за градинския пащърнак, но не и за дивия, тъй като той съдържа някои токсични съставки.

 

 

ЗДРАВОСЛОВЕН КОМПЛЕКС ОТ СЕДЕМТЕ СУПЕРПЛОДА

 

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *