Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да имате нормален сексуален живот ако имате диабет?

На първо време не се притеснявайте да обсъждайте сексуалните си проблеми с лекар.

диабет, интимно, любовен животПреодолейте притеснението и споделете с лекаря  си, ако желанието ви за секс значително е намаля- ло в сравнение с преди. Прикриването на проблема ще ви тежи, което води до самообвинения и отчаяние, задълбочаващи състоянието ви. При диабетиците редица фактори могат да доведат до отслабено либидо. Лекарят ви ще прецени кои са потенциапни те причини и ще назначи подходящото лечение.

Не пренебрегвайте масажите.

Това допълнително отпускане помага за по­нижаване нивата на хормоните на стреса, които повишават кръвната захар. А кой знае докъде може да стигнете с един масаж? Дори и не далече, този вид до­косване е хубав начин да се сближите с половинката си и да изразите чувства­та си. Другото предимство е, че тъй като правенето на масаж изисква сила (и то повече, отколкото си представяте), така упражнявате ръцете и дланите си.

Бъдете особено внимателни, ако вие или партньорът ви страдате от свързани с диабета неврологични усложнения.

Рядко срещано е, но в някои случаи намалява чувствителността на половите органи при диабетици­те. Компенсирайте това с допълнителни нежни ласки на правилните места. Вибраторът също може да ви помогне в този случай.

Уведомете лекаря си в случай на болка при секс или на мътна урина.

Високите нива на кръвната захар нарушават способността на тялото да се бори срещу бактериите. Ако почувствате болка по време на полов акт (особено при жените) или в урината ви има примеси кръв, придружени с парене или изпит­вате непрестанни позиви за уриниране, говорете с лекаря си. Може да имате възпаление на пикочно-половите пътища. Въздържайте се от секса, докато проблемът не бъде отстранен.

Не се страхувайте от лубрикантите.

Вагиналната сухота е често срещана при жените, страдащи от диабет, и е лесна за преодоляване. Дръжте лубрикан-ти на водна основа в чекмеджето на нощното си шкафче, като всеки от тях е с различен цвят, мирис или вкус. Някои също така създават загряващо усещане при контакт с кожата. Разнообразието ще добави щипка чувственост към лю­бовния ви живот, което е предимство, ако вие или партньорът ви страдате от загуба на сексуално желание. Придържайте се към овлажнителите на водна ос­нова. Тези, които са на мазна основа, могат да повредят презерватива и да дове­дат до бактериална инфекция.

Предотвратете нежелана бременност.

Тя е още по-нежелателна при жени, страдащи от диабет. Ако сте бременна и не контролирате нивата на кръвната си захар, се изправяте пред сериозен риск от генетични изменения на плода или аборт. Възможностите ви за предпазване от бременност са същите като при хора, които не са диабетици. Все пак, ако използвате противозачатъчни средства, внимателно следете кръвната си захар и попитайте лекаря си дали е нужно да променяте приема на инсулин или други медикаменти. Противоза­чатъчните таблетки съдържат хормони, а някои хормони повишават кръвната захар. Не забравяйте, че жени в пременопауза и с нередовен цикъл също могат да забременеят.

Попитайте гинеколога си за подходящите за вас противозачатъчни.

Някои видове, като монофазните орални контрацептиви, които съдържат фиксирано количество естроген и прогестин, поддържат кръвната захар по-стабилна, отколкото трифазните таблетки или тези, които съдържат единстве­но прогестерон.

 

Как диабетът се отразява на половият ви живот

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *