Как диабетът се отразява на половият ви живот

Сексът с партньора е полезен както за връзката, така и за здравето ви. Диабети­ците могат да се радват на съвсем пълноценен полов живот, ако си изяснят ня­кои неща относно функциите на организма.

диабет, интимно, любовен живот

Открит разговор с лекаря или партньора може да се окаже единственото, от което се нуждаете, за да направи­те интимните си преживявания още по-пълноценни и приятни.

Използвайте гимнастика, за да засилите либидото си. Сега имате до­пълнителна мотивация да изпълнявате препоръчителната програма за раз­движване. Специалистите твърдят, че редовните упражнения помагат както на мъжете, така и на жените с намалено сексуално желание. Движението подобря­ва кръвообращението, което подпомага функциите и чувствителността на по­ловите органи. По-силните мускули, приливът на енергия и подобреното само­чувствие също ще допринесат за хубави изживявания в спалнята.

Проверете кръвната си захар, преди да правите любов. Ако нивата на кръвната ви захар падат при физическа дейност или през нощта, сексът вечер може да се окаже предизвикателство. Преди да се разгорещите, измерете кръв­ната захар, за да сте сигурни в състоянието си. Ако е в границите или вече е ниска, се налага да регулирате дозата инсулина или да хапнете нещо преди или след секс – изтощителното преживяване може да доведе до хипогликемия.

Внимавайте, ако правите секс след прием на алкохол. И страстният секс, и алкохолът понижават нивата на кръвната захар, а комбинацията от две­те може да причини опасен спад. Измерете кръвната си захар, ако сте заплану­вали чаша вино с „продължение“.

Допълнителна „доза“ секс. Ако лекарят ви каже, че можете да се справите с физическото натоварване, уговорете с партньора си допълнителна любовна игра за седмицата или месеца в зависимост от текущата ви сексуална актив­ност. Хората изгарят средно по 250 ккал на час по време на секс. Това „упраж­нение“ ще укрепи много сърдечносъдовата ви система, а и двамата ще си спе­стите поредното глупаво предаване по телевизията.

Ако сексуалното ви желание е притъпено, задайте си два въпроса.

Първо, валидно ли е това усещане за всички ситуации и по различно време? Ако е така, обсъдете с лекаря си възможните здравословни причини за пони­жения ви сексуален глад. Виновниците могат да се окажат медикаментите, кои­то приемате, или хормонални проблеми. Ако отговорът на първия въпрос е „Не“, запитайте се дали силата на сексуалното ви желание зависи от ситуация­та. Вероятно нямате голяма нужда от секс с партньора си, но намирате други хора за привлекателни и изпитвате удоволствие при мастурбация. В такъв слу­чай брачен консултант или психотерапевт могат да ви помогнат.

 

Когато желанието за секс намалее…

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *