ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Изхвърлете телевизора от спалнята

Психотерапевти доказаха, че мястото на телевизора не е в спалнята

Гледането даже на филми непосредствено преди сън е вредно – намалява желанието за секс, предизвиква безсъние и хронични заболявания.

Американски специалисти са провели изследване сред 21 500 души. Учените били изненадани от факта, че повечето от доброволците всеки ден гледат телевизия преди сън, а много от тях заспиват на включен телевизор. Сканиране показало, че докато доброволците се взират в екрана, мозъкът им работи толкова активно, колкото ако се занимават със спорт. Това нарушава съня им и води до безсъние, което пък понижава имунитета и предизвиквахронични проблеми, пише вестник „Всичко за семейството“.

Дори само 1 час пред телевизора вреди на здравето, уверяват учени от Австралия. До този извод те са стигнали след 6-годишно изследване на 8800 души. При тези, които гледат телевизия само 2 часа дневно, рискът от сърдечно-съдово заболяване е с 80% по-нисък, отколкото при хора, прекарващи минимум 4 часа пред синия екран. Всеки час, прекаран пред телевизора в продължение на година, увеличава риска от сърдечен проблем с 10%, а от рак – с 8%. Подобно е влиянието и на компютъра. Увеличава се риска и от хипертония, диабет и наднормено тегло.

Да се гледа телевизия повече от два часа дневно е опасно и за децата. Учените са установили, че ако хлапета между 2 и половина и 5 и половина години гледат повече от 2 часа телевизия, стават агресивни, разсеяни и спят неспокойно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *