ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

6 неверни неща за диабета

Диабетът е заболяване, при което организмът не произвежда достатъчно инсулин, за да абсорбира глюкозата от храната, която ядем.

Има два типа диабет тип I и тип II. Тип I диабет е, когато панкреасът не произвеждат инсулин изобщо, а диабет тип II е, когато той произвежда инсулин, но това не е достатъчно. Диабетът е във възход в целия свят и е основна причина за смъртни случаи на много хора. Умиращите от диабет са повече от хората умиращи от СПИН и сърдечни заболявания, взети заедно. Въпреки това,  че много хора имат диабет, все още има много митове за заболяването. Ето някои от тях.

1. Диабетът не е сериозно здравословно състояние

Много погрешно схващане е, че диабетът не е сериозно заболяване. Тъй като от него не боли, това кара някои хора да си мислят погрешно и стават нехайни за контролиране нивото на кръвната си захар. Неконтролираният диабет води до сериозни сърдечни заболявания и други сериозни проблеми с тялото. Диабетът е сериозно хронично състояние, което изисква режим и медикаменти.

2. Това е краят за вас, ако имате диабет

Много хора също са уплашени и мислят, че диабетът е повече от една смъртна присъда. С напредъка в медицината като намирането на по-лесни начини да си проверявате кръвната захар и да си инжектирате инсулин, когато е необходимо, диабетът може да бъде контролиран и можете да имате нормален живот.

3. Наднорменото тегло причинява диабет

Това не винаги е вярно. Въпреки че затлъстяването води до диабет не всички хора с наднормено тегло имат диабет. Диабетът има повече наследствени причини. Теглото в повече или по-малко не е определящ фактор за диабет – слаби хора могат да имат диабет, а хора с наднормено тегло могат никога да не развият болестта.

4. Неправилната диета причинява диабет

Диабет не може да се развие от ядене на сладки храни. Той е автоимунно заболяване и най-честата причина за него е стрес и генетична предразположеност.

5. Всички диабетици, ако не се грижат за кръвната си захар,  в крайна сметка стигат до инжектиране на инсулин

Не всички диабетици в крайна сметка стигат до това. Зависи от развитието на болестта и най-вече не е по вина на болния. Диабет тип II може лесно да бъде контролиран с лекарства,  диета и упражнения.

6. Вие не можете да работите много, ако сте диабетик

Това не е вярно. Трябва и можете да извършвате всякаква дейност. Когато сте на инсулин, нивата на кръвната захар може да се станат опасно ниски, ако не сте се нахранили. Това ви прави слаби и бледи и вие си мислите, че не можете повече. Всъщност като слагате инсулин, трябва да поемете съответното количество храна.

Диабетът не е заболяване убиец, дори доста може да се измъчите, ако го оставите без контрол преди да умрете!

 

Най-важните причини, поради които трябва да ядете храни без глутен

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *