Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечение на кариес без болка – бормашината става минало

Посещението при зъболекар скоро може да стане много приятно и безболезнено – лечението на кариес ще става без болка, виеща бормашина и грозни пломби

Лечението на кариес ще става без болка, виеща бормашина и грозни пломби
Лечението на кариес ще става без болка, виеща бормашина и грозни пломби

Учени от Лондонския кралски колеж изобретиха принципно нова терапия на кариеса, която коренно се различава от всичко досега. Обикновено появяващите се дупки по зъбите се елиминират чрез допълнително разстъргване с бормашина и подходящ пълнеж. Само видът на бормашината предизвиква стрес и може да откаже мнозина да седнат на зъболекарския стол. Независимо, че пробиването става без болка, дори безстрашни мъже отлагат до последно посещението при стоматолога, заради най-обикновен кариес. Сега учените предлагат терапия, позволяваща без да се травмира повече, зъбът да се самовъзстанови чрез минерализация.

Технологията на британски учени носи наименованието „електрически ускорена и подобрена реминерализация“ – EAER. Тя способства за естествената миграция на калция и фосфатните минерали в зъбния емайл. Процедурата се състои от два етапа. Първо стоматолозите подготвят повредената зона от зъбния емайл, а после въздействат върху него чрез електрически ток. Силата му е толкова малка, че пациентът не може да почувства нищо. Токът предизвиква придвижване на минералите в емайла и те запълват отвора.

„Дори най-съвременните технологии за лечението на кариес не са идеални“ – споделя професорът от стоматологичния институт при Лондонския университет д-р Найджъл Питс. Използването на бормашина и пломби причинява рано или късно, разрушаване на зъба.

Новият алтернативен метод не причинява болка и стрес у пациента и е полезен за здравето на зъбите. Очаква се EAER технологията да бъде адаптирана за практическо приложение най-много до 3 години и определено ще намали разходите за лечение на кариеси, като изпрати бормашината в миналото.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *