ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Откритие: Червеното вино защитава зъбите от кариес

Червеното вино с право се смята за еликсир – испански учени доказаха на практика, че то защитава зъбите от кариес много по-ефикасно от всички други средства

За любителите на червеното вино последното откритие на испански учени е доказателство на древната мисъл, че истината е във виното. Отдавна се знае, че виното предпазва от различни заболявания, заради съдържащите се в него антиоксиданти. При своите последни изследвания испанските учени от National Research Council доказаха на практика, как червеният еликсир защитава зъбите от кариес и то – доста по-добре от всички известни средства.

Откритие: Червеното вино защитава зъбите от кариес
Откритие: Червеното вино защитава зъбите от кариес

Червеното вино и екстракта от гроздови семена успешно защитава зъбите от кариес, показва изследването на учените от Испания. Откритието може да има практическо приложение при създаването на нови природни средства за профилактика на заболяванията на зъбите, съобщава изданието Headline & Global News. Тази комбинация, за разлика от лекарствата, няма никакви нежелани странични ефекти. Тайната се крие в полифенолите, съдържащи се в екстракта от гроздови семена и червеното вино. Те имат удивителното свойство да препятстват растежа на бактериите, доказват лабораторни експерименти.

Проби от бактериите, които причиняват проблеми със зъбите, са третирани с различни средства: включително натурално червено вино, безалкохолно вино, бяло вино, екстракт от гроздови семена и 12% спиртен разтвор. Най-добре с бактериалната плака се справя червеното вино, както и виното с екстракт от семена.

Зъбният кариес попада в групата на най-често срещаните страдания по света. Между 60 и 90% от населението страда от кариес, пародонтоза и загуба на зъби. Проблемът се провокира от действието на някои бактерии, които образуват трудно разрушима плака и създават киселинна среда в устната кухина. Приложени без съответното старание, пастите за зъби с флуориди и антибактериалната вода за уста не водят до очакваното подобряване на положението. Освен това, те могат да променят вкусовите възприятия, докато червеното вино съчетава приятен вкус и полезно действие не само срещу кариеса.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *