Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Джанките са много полезни, докато са още зелени!

Техният кисел вкус е особено приятен в летните горещини, а като се има предвид, че съдържат много витамини и имат прочистващо действие – стават още по-привлекателни.

Тези плодове са богати на фибри, което е от полза за нормалното храносмилане. Ако по принцип не консумирате достатъчно фибри, сигурно имате запек. Изяждайте няколко джанки на ден, за да освободите червата си по-лесно, вместо да се тъпчете с лекарства за разхлабване.

джанки
Джанките са много полезни

Джанките се срещат навсякъде в страната ни, те са достъпни съвсем безплатно и затова е важно да знаете с какво са полезни.

Имат богато съдържание на калий, калций, магнезий, фосфор, витамините А, B4, B9, органични киселини, минерални соли и пектин. Както знаем китайската медицина използва предимно природните богатства за лечение и при тях от джанките се прави лекарство против повръщане.

Не е добре да ядете наведнъж прекалено много джанки, тъй като можете да получите разстройство на стомаха.

Те съдържат големи количества разтворими фибри, които привличат водата в червата и образуват бавно движещ се гел. По време на ферментацията, което се случва в дебелото черво, естествено се получават газове. Количеството им в червата може да ви причини известен дискомфорт, докато премине.

Ако вашата диета е обикновено с ниско съдържание на пресни плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни, трябва бавно да увеличите приема им. След като тялото ви свикне с тласъка от фибрите, можете да продължите да добавяте още зелени сливи към вашата диета.

Джанките не би трябвало да навредят на стомаха ви, ако по принцип е здрав. Много е важно добре да ги дъвчете. Може да се окажат вредни само при положение, че имате алергия към тези плодове.

Ежедневна регулация Equilibra
ЕЖЕДНЕВНА РЕГУЛАЦИЯ – при лениви черва и запек!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *