Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кога хъркането се превръща в проблем?

Хъркането създава риск за сънна апнея. При нея за 1 час има спазми пет или повече пъти

апнея

Те се получават, когато структурите на фаринкса залепнат и дишането се прекъсва дори за 20 секунди. Това е много сериозно заболяване и трябва да се лекува. Може да увреди сърцето, да причини склероза на сънните артерии и инсулт.

Лечение според причините

Лечението зависи от причините за хъркането. Клапата и небцето се оправят с лека операция за половин час и пациентът си тръгва. Масово се използва радиочестотен каутер.

Това е щадящ метод, прилага се в амбулатория с местна упойка. Трае 15 минути и е почти без кървене. Не се влиза в болница. При този метод се . пунктират определени точки и това стига.

Ако хъркането е заради алергия, се дават кортизон, антиалергични препарати и капки за нос, за да спадне лигавицата. Има ефект при сезонните алергии. Знае се кога се проявяват и се действа превантивно. По трудно е при алергии от домашен прах например. При тях лягането изостря проблема и лечението е по дълго. Хора, които се занимават с пеене или свирят на духови инструменти, рядко хъркат, писа „Бритиш медикъл джърнъл“. Това се дължи на увеличен капацитет на белите  дробове.

В Австралия успешно лекуват сънна апнея чрез свирене на диджериду – дървен духов инструмент с цилиндрична или конична форма и много нисък тон, използван от аборигените.

Някои лекари предписват свирене на духов инструмент или пеене на хора, при които хъркането е с неустановена причина, пише „Здраве без лекарства“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *