Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Колкото по-често говорим за болести, толкова по-голяма е вероятността да се разболеем

Свикнали сме да споделяме с близки и познати какво ни вълнува

говорене

Най-обсебваща е темата болест. Ако имаме здравословен проблем, той постоянно се връща в разговорите ни. Насочваме му цялото си внимание и така жизнената ни енергия „изтича“ към него и го захранва. Така доброволно си отдаваме силите на болестта. Ето защо е по добре човек да замълчи и да не мисли за проблема си. Така той го „изключва“ от ситуация, в която не желае да участва. Ако ще избираме какво да мислим, да е светлина вместо сянка, здраве вместо болест, смях вместо тъга. По добре е да се пробудим в ситуация на радост, щастие, удоволствие, здраве, младост, удовлетвореност, да говорим и участваме в нея. „Какво означава да се пробудим в хубавото. То е като събуждане сутрин, когато си казваме, че днес ще имаме чудесен ден.

Да вземем прочутия Аристотелов силогизъм: „Мълчанието е злато. Златото е метал. Следователно мълчанието е метал.“

Точно така е. То е здраво метално оръжие срещу всякакви неприятности.

Целта на тази практика е да спре безкрайните монолози със себе си, без да ги осъзнаваме. Ние си „говорим“ постоянно когато трябва нещо да направим, да вземем решение, да споделим мнение, когато сме уплашени или щастливи. Занимава ни всичко около нас, всеки човек, действие, факт и неспирно бърборим със себе си. А това показва, че умът ни е тревожен. Като прекратим този вътрешен разговор, умът спира да се тормози за всяка дреболия и добиваме повече сила отвътре.

Вътрешното мълчание помага да се измъкнем от зависимостта си от това, което се случва край нас. Запазваме спокойствие, ставаме неподвластни на въздействия и това е благодат. Настроението ни не се влияе от външни фактори и от това дали някой ни лъже, дразни или предизвиква.

Спокойният ум означава спокойно тяло, спокойно протичане на енергията, на кръвта и лимфата в него. Това значи силна имунна система. Според Балаян мълчанието трупа спокойствие в най потайните кътчета на душата и я прави силна. Така можем да контролираме живота си, пише „Здраве без лекарства“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *