Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо майките напълняват през ваканцията?

Лятото – оказва се – не е лек сезон за жените, които имат деца в ученическа възраст, пък и студенти. Британска анкета показва, че през лятната ваканция голяма част от тези жени прибавят свръхкилограми към теглото си. Защо се случва това, питат от medikforum.ru.

debel1При анкетата изследователите се натъкнали на интересен феномен. Една трета от анкетираните майки си признали, че избягват да придружават децата си на първия учебен ден след лятната ваканция. Те се чувстват неудобно, защото през ваканцията видимо са напълнели.

Експертите установили и каква е причината за това явление. Много жени, които имат деца в ученическа или студентска възраст, наистина трупат килограми през лятото. Причината за това е банална: преяждане със сладкиши. Жените си признавали, че в присъствието на децата им е трудно да се отказват от сладко. Освен това от желание да бъдат повече с децата си те рядко ходят в спортната зала или изобщо зарязват режима си. Дори ако децата за малко отидат на лагер, навикът да се преяжда си оставал. Този път обяснението е още по-смешно: така жените потискали неспокойните часове в очакване отрочето да се върне живо и здраво от въпросния лагер.

Още през първите дни на септември обаче майките отново започват да следят показанията на кантарчето и се връщат към диетите и фитнеса. Те следят за силуета си много внимателно, докато не дойде следващият срив – коледната ваканция.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *