БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

ЛЕФЛОКС / LEFLOKS

Съдържа левофлоксацин, микрокристална целулоза, хидроксипропилметилцелулоза, кросповидон, натриев стеарилфумарат, титаниев диоксид, хипромелоза, полиетиленгликол.

lefloxПредназначение

ЛЕФЛОКС е синтетичен антибактериален препарат за перорално приложение. Лекува чрез антибиотичното си въздействие инфекции, причинени от определени бактерии: възпаления на синусите, пневмонии, проблеми на пикочните пътища и простатата, кожни инфекции.

Как се приема

Приемът на този медикамент става по индивидуална схема, определена от лекаря. Дозировката и продължителността на лечението зависят от проблема и здравословното състояние на пациента. Обичайната доза е 1-2 таблетки дневно преди или след хранене. Таблетките се гълтат цели, с вода. Не трябва да се чупят или разтварят в течност! Не прекратявайте самоволно лечението, ако почувствате подобрение още в първите дни!

Ако пациентът приема продукти, свързани с регулиране киселинността на стомашните сокове или протектори за стомашната стена, трябва да се прави двучасова пауза между вземането на тези продукти и ЛЕФЛОКС.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на ЛЕФЛОКС може да причини сърбеж, обриви, затруднено дишане или по-сериозни алергични реакции до шок. Има данни за световъртеж и главоболие, болки в мускулите и ставите, в гръдния кош и крайниците. Промени в кръвната картина свидетелстват за отклонения във функциите на черния дроб.

В отделни случаи медикаментът причинява обилно изпотяване, нервност, халюцинации, депресивни състояния. Съобщавано е за хранителни нарушения, достигащи до анорексия. Другите странични ефекти от лечението с ЛЕФЛОКС засягат сърдечната дейност: описвани са спад на артериалното налягане и сърцебиене. При отделни пациенти се стига до психотични нарушения и натрапчиви мисли за самоубийство. Отчитат се проблеми със слуха, разстройване на вкусовите усещания, загуба на ориентация. Лекувани с ЛЕФЛОКС могат да развиват свръхчувствителност към слънчевата светлина.

Кога НЕ БИВА да се приема

ЛЕФЛОКС не се прилага в случай че пациентът е алергичен към някоя от съставките му.

Този медикамент е само за възрастни, не следва да се дава на деца.

Изключена е употребата му при бременни и кърмачки.

Не се използва при пациенти с епилепсия.

Рискови групи пациенти вземат ЛЕФЛОКС само ако лекарят прецени, че за това има крайна необходимост и ползите са повече от вероятните вреди. Става дума за потребители на възраст над 65 години, диабетици, преживели инсулт, страдащи от чести главоболия, с отклонения във функциите на бъбреците и черния дроб.

Взаимодействия с други медикаменти

Не вземайте ЛЕФЛОКС, ако сте на постоянна терапия с кортикостероиди заради друг здравословен проблем. При взаимодействието на ЛЕФЛОКС с някои медикаменти ефектът и в двете посоки може да е усилване или отслабване на въздействието, което може да има негативни последици. Такова взаимодействие би имало при паралелен прием на ЛЕФЛОКС с медикаменти, съдържащи желязо, алуминий и магнезий; с лекарства за разреждане на кръвта; с лекарства от терапевтични програми за диабет и бъбречни заболявания; с медикаменти против ревматични болки.

__

Усреднена цена в аптеките – 13 лв за опаковка от 7 таблетки х 500 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *