Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Спазването на тези 6 лесни стъпки ви гарантира 6 пъти по-здраво сърце

Преди спортуване избягвайте напитки, съдържащи кофеин, особено ако имате висо­ко кръвно налягане, тъй като кофеинът до­пълнително го повишава и учестява пулса. Не се натоварвайте физически след обилно хра­нене или ако сте употребили алкохол. И по­следно, правете всичко с желание, но не пре­калявайте. И на следващия ден ще искате да се чувствате добре, за да спортувате отново.

здраво сърце, силно сърце, инфаркт, спорт 

Понамокрете сеВодата е 800 пъти по-плътна от въздуха и осигурява моментално натоварване. Отиде­те на басейн, влезте във водата до нивото на гърдите и опитайте следните движения:

1. Страничен замах

Свийте дясното си коля­но и без да го сваляте надолу, ритнете настра­ни, като тежестта пада върху лявото. Свалете крака си и повторете упражнението. Напра­вете от 15 до 26 повторения, после сменете краката.

2. Маршируване Прекосете бързо басейна с маршова стъпка, като вдигате коленете си, колкото е възможно по-високо. После се върнете, марширувайки.

3. Тичане на зигзаг

Разтърсете ръце и крака и бавно прекосете басейна, тичайки на зигзаг, после се върнете обратно. За най-добри резултати дръжте гръдния кош изправен и опитайтe да не се навеждате напред.

4. Изберете си по-бързи приятелиПланирайте няколко разходки седмично с приятел, който е в малко по-добра форма от вас и е по-бърз. Така и вие ще прекосите гра­ницата си на „удобство“ и ще станете също по-бързи. При спортуване с компания вре­мето лети и е по-вероятно упражненията да ви станат навик, ако ги правите с някой друг.

5. Програмирайте натоварванетоАко използвате бягаща пътека или друго фитнес оборудване, се спрете на програмата с интервали, с която автома­тично се сменят наклоните и се увеличават съпротивлението и скоростта. Напредвайте посте­пенно и силата и издръжливостта ви ще се подобрят.

6.   Потърсете по-неравен теренМалките пътечки, мекият пясък и полянките ще ви накарат да използвате повече мускули и да изгорите допълнително калории, откол­кото ако ходите със същата скорост, но по шосе. Те често са на по-приятни места, така че се отклонете от главния път, когато е въз­можно.

7.  Влезте в игратаВземете решение тази година да се захванете с едно активно хоби. Спортове като тенис, каране на колело и дори голф учестяват пул­са. И са забавни, така че времето наистина лети. По-долу има списък, от който да си из­берете.

 

ДЕЙНОСТ

 

 

Каране на колело

КАЛОРИИ (ККАЛ), ИЗРАЗХОДЕНИ ЗА ЧАС *
544
                       ОСОБЕНИ    ПОЛЗИ

 

 

Отново се чувствате като дете

Работа в градината 340 Пресни, здравословни зеленчуци
Голф 374 Социални контакти; подобрява гъвк
Туризъм (пеша) 408 Възможност да сте сред природата
Пързаляне с кънки 408 Страхотно семейно забавление
Каране на кану 340 Укрепва горната част на тялото
Гмуркане 476 Зрелищно и спокойно
Плуване 544 Меко въздействие; облекчава ставт
Тенис 476 Заздравява костите
Волейбол 204 Подобрява координацията ръка-око
* Изчислени за човек, тежащ 67 кг. По-леките хора изгарят по-малко, по тежките – повече.

Бобовите храни пазят сърцето

 

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *